trump china eeuu portada buena
39.764,80
  • -
  • -

Wall Street ha accelerat la seva caiguda de la mà d'Apple. El fabricant de l'iPhone torna a caure amb força a la Borsa de Nova York i és el principal llast per al Dow Jones (-1%) i per al Nasdaq (-2%) al costat de Boeing i Facebook. La jornada ha començat amb suaus caigudes, a l'inici d'una setmana més curta del que és habitual, a causa de la festivitat d'Acció de Gràcies (la Borsa de Nova York tancarà les portes dijous i divendres només obrirà mitja sessió).

No obstant això, com durant les últimes jornades des que va presentar els seus resultats i va anticipar que no revelarà les vendes d'iPhones, els dubtes sobre Apple han tornat a enfonsar les seves accions (-3,7%, 186,37 dòlars).

Durant la jornada d'aquest dilluns, The Wall Street Journal (WSJ) ha publicat que el grup dirigit per Tim Cook ha retallat "les comandes de producció dels seus tres últims models de telèfons iPhone", cosa que ha creat greus problemes a diversos dels seus subministradors.

FORTES CAIGUDES PER BOEING...

A més d'Apple, el fabricant d'avions Boeing cau un 4% i és el valor més baixista del Dow, a causa de les contradictòries declaracions sobre les negociacions comercials entre els EUA i la Xina. Divendres passat, Donald Trump es va mostrar conciliador amb el gegant asiàtic i va mostrar la seva disposició a arribar a un acord amb Pequín.

No obstant això, durant el cap de setmana, el vicepresident dels EUA, Mike Pence, va apuntar que el progrés en les negociacions amb els xinesos estava sent molt limitat. I tot de cara a l'esperada reunió entre el president nord-americà i el seu homòleg xinès, Xi Jinping, que tindrà lloc a finals d'aquest mes durant la cimera del G-20 a l'Argentina.

Dins el Dow Jones, les pèrdues també són destacades per a la companyia de targetes de crèdit Visa (-3,7%), l'empresa de roba i calçat esportiu Nike (-3,2%) i el fabricant de programari Microsoft (-3%).

...I CAIGUDA DE FACEBOOK

A més de Boeing i Apple, un altre valor que pateix un dur càstig és Facebook (-5%). La xarxa social no aconsegueix superar la seva mala ratxa i aquest dilluns torna a enfonsar-se després que WSJ hagi informat sobre la pèrdua de confiança de Mark Zuckerberg en Sheryl Sandberg pels nombrosos escàndols que estan assetjant la companyia.

Sandberg és la COO de Facebook (Chief Operating Office) i la mà dreta de Zuckerberg, però el fundador de la companyia ha posat en dubte la seva tasca, sobretot després de l'escàndol de Cambridge Analytica.

A més de Facebook, altres valors molt baixistes dins del Nasdaq 100 són les empreses de xips Adobe (-7%), Nvidia (-6%) i Texas Instruments (-3%). Al seu torn, l'Índex de Semiconductors de Filaldelfia cedeix un 2,5%. Per la seva banda, Netflix cau un 4,6% i Amazon perd un 4%.

CAU LA CONFIANÇA DELS CONSTRUCTORS

A l'escena econòmica, una dada que tampoc ha agradat gens al mercat ha estat l'índex NAHB de novembre, que s'ha desplomat fins a 60 des de 68, molt per sota de la petita caiguda fins a 67 anticipada pel consens.

Aquest índex, elaborat per l'Associació Nacional de Constructors d'Habitatges (National Association of Home Builders), mesura la confiança dels empresaris del sector, que ha baixat al seu major ritme durant els últims quatre anys i ha marcat mínims dels dos últims anys.

Al mercat de matèries primeres, el petroli West Texas, referència als EUA, es dona la volta i cau un 0,46%, fins als 56,20 dòlars. Al mercat de divises, l'euro s'aprecia un 0,26% respecte al dòlar, fins als 1,1448 bitllets verds. I al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es manté al 3,06%.

Noticias relacionadas

contador