cbpetroleo8 short1

El petroli continua recuperant-se després de les fortes caigudes de mitjans de la setmana passada. Aquest dilluns puja al voltant d'un 1% (Barril Brent: $67,29; Barril WT: $57,24) mentre continua parlant-se de la decisió de l'Aràbia Saudita i la resta de grans productors de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) de retallar la producció el desembre.

Tot i aquesta mesura, la confiança del mercat segueix sent feble i la volatilitat s'ha imposat en el preu del cru. Hi ha dubtes sobre l'efectivitat de la mesura prevista pel càrtel, mentre que els Estats Units pressiona perquè no la porti a terme.

"El mercat espera que la retallada de l'OPEP sigui considerable", assenyala Stephen Innes, cap d'operacions per a Àsia Pacífic d’Oanda.

L'OPEP planteja una retallada de la producció, en el qual també participen els països aliats, amb Rússia, d'entre 1 milió i 1,4 milions de barrils per dia per ajustar la desacceleració del creixement de la demanda i prevenir l'excés de l'oferta.

Tot i les pujades en el cru d'aquest dilluns, i també de divendres passat, aquest es manté molt per sota dels màxims propers als 87 dòlars (el barril Brent) que es van registrar l'octubre, enmig de dubtes tant sobre la debilitat de la demanda com sobre l'excés d'oferta.

Pel que fa a la demanda, les importacions de petroli del Japó l'octubre van caure un 7,7% respecte al mateix mes de l'any passat, fins als 2,77 milions de barrils per dia. Pel que fa a l'oferta, és destacable que continua augmentant la producció nord-americana. Així, les productores dels EUA van afegir dues plataformes petrolieres durant la setmana del 16 de novembre, fet que eleva la xifra total a 888, el nivell més alt des del març de 2015.

Noticias relacionadas

contador