amazon tienda
176,59$
  • -2,95$
  • -1,64%

Els treballadors d'Amazon a Madrid no només han convocat vaga per aquesta setmana de compres lligades a la celebració del Black Friday, sinó que també han cridat al boicot. En concret, demanen als consumidors que no comprin res al gegant del comerç electrònic aquests dies per recolzar les seves aturades.

La plantilla del centre logístic que té la multinacional Amazon a San Fernando de Henares (Madrid) s'està movent la seva petició a les xarxes socials, on reclama als consumidors que facin com si es tractés d'una botiga física, a la qual no anirien a comprar en cas de vaga.

En concret, demanen als espanyols que se "solidaritzin" amb la seva lluita en el conflicte que mantenen obert amb l'empresa des de fa mesos, demanant millores laborals i renegociar el seu conveni laboral propi, ja que actualment estan subjectes al conveni sectorial que empitjora les seves condicions enfront del conveni que va expirar al començament d'any.

Des que va dur a terme la seva primera vaga a Espanya el març de 2018, els treballadors d'Amazon han secundat diverses jornades d'aturades i han anunciat noves convocatòries més per al Black Friday (23 i 24 de novembre), pel pont de la Constitució (el 7 i 9 de desembre) i per als dies 15 i 30 de desembre i 3 i 4 de gener (vigília de Reis).

Molts consumidors s'estan preguntat per què la plantilla d'Amazon crida a la solidaritat, ja que creuen que si no hi ha moltes vendes es notarà menys l'impacte de les aturades convocades. I els treballadors han explicat que demanen que no es compri precisament perquè durant la vaga que va tenir lloc el març l'empresa va contractar a personal temporal per poder treure totes les comandes. Per això volen que ara no es compri res, per si l'empresa decideix fer el mateix.

Noticias relacionadas

contador