ep el presidente de iberdrola ignacio sanchez galan en nueva york
IBERDROLA - Archivo

Sortir als mercats comporta revelar els teus riscos i, en un moment com l'actual, la crisi del coronavirus es converteix en la principal incertesa. És el cas d'Avangrid, la filial d'Iberdrola, que acaba de tancar una emissió de bons ‘verds’ de 750 milions de dòlars (l'equivalent a 687 milions d'euros). I, amb motiu d'aquesta emissió, assenyala els riscos del Covid-19.

  • 12,21€
  • 1,75%

La filial d'Iberdrola indica a la Securities and Exchange Commission (SEC) que la situació que envolta al Covid-19 està en desenvolupament, i la probabilitat d'un impacte en la companyia pot ser rellevant i creixent, com més afecti els nivells de l'activitat econòmica nord-americana. “Per tant, és difícil predir amb certesa l'impacte potencial del virus sobre el negoci de la companyia, les seves operacions i les seves condicions financeres”, afegeix el document remès a la SEC.

MESURES DE CONTENCIÓ

La filial de la companyia espanyola aprofundeix en aquestes explicacions. Indica al supervisor del mercat nord-americà que no és possible assegurar que el continu avanç del Covid-19 (...) no tingui impacte en el seu negoci; malgrat els esforços per contenir el virus, com són les quarantenes voluntàries i obligatòries, les restriccions a l'hora de viatjar o de reunir-se, la reducció d'operacions i el tancament de molts negocis i institucions.

En aquests possibles impactes desglossa diferents escenaris. Per exemple, la filial esmenta la demanda dels seus clients, pel tancament d'indústria i comerç. També el possible impacte sobre la plantilla o un retard en els pagaments per part de determinats consumidors.

Aquest desglossament de possibles incidències, necessari quan es llança una emissió al mercat, també indica un possible impacte en la posició de liquiditat de l'empresa i en la capacitat d'accedir als mercats de capital.

Aquesta última situació, de moment, Iberdrola l'està sortejant amb agilitat. No sols per l'emissió d'Avangrid, també perquè la pròpia matriu va llançar una emissió de bons verds a principis d'abril per un import inicial de 750 milions d'euros. Una fam pel deute corporatiu que també han aprofitat d'altres companyies energètiques espanyoles, com Repsol o Naturgy.

En el cas de la companyia basca, el pes del mercat nord-americà és rellevant perquè es tracta del seu tercer país per ingressos nets, després d'Espanya i Regne Unit. L'any passat, aquest mercat nord-americà li va reportar 5.335 milions d'euros. Espanya va representar ingressos nets per valor de 14.513 milions, segons recull Iberdrola al seu informe anual de 2019.

Noticias relacionadas

contador