Notícies de economia

ep cuidadorpersona dependiente

Les treballadores de la llar només poden continuar treballant si és per fer-se càrrec de persones vulnerables

El Decret llei aprovat aquest diumenge pel Govern era contundent. A partir del 30 de març, totes les activitats considerades no essencials i que impliquin desplaçaments es paralitzen fins al 9 d'abril. Això afecta, entre altres col·lectius, el de les treballadores de la llar. La llista en la qual es detalla quins eren són serveis essencials ho deixa clar: només podran seguir treballat aquelles treballadores la funció de les quals sigui atendre persones en situació de vulnerabilitat. Què passa amb la resta? I les treballadores internes?

ep reunion 20200330233514

El Govern ultima una moratòria de quotes a la Seguretat Social per a autònoms i pimes

El Govern ultima una mesura que permetrà l'ajornament dels pagaments de cotitzacions a la Seguretat Social per al col·lectiu d'autònoms i una part de les pimes, que podria ser de sis mesos. Tot apunta al fet que serà aprovat en el Consell de Ministres d'aquest dimarts, així com una prestació extraordinària per a col·lectius vulnerables, com el de les treballadores de la llar, com a part del pla de xoc per mitigar l'impacte del Covid-19.

ep banderas comision europea en bruselas

La falta de solidaritat europea davant el Covid-19 dóna ales a un nou euroescepticisme

Les malparades costures de la Unió Europea (UE), apedaçades a base d'anys austeritat i pantagruèlics rescats durant la crisi del deute de 2008, tornen a cedir. La pandèmia del coronavirus s'ha cobrat milers de vides i ha desfermat una recessió global. Les seves conseqüències econòmiques són incalculables i, a més, sotmeten novament a una duríssima prova el projecte europeu, mentre s'obren les velles ferides entre nacions del nord i del sud i es fracassa a l'hora de donar una resposta conjunta. A països com Espanya o Itàlia, on el virus fa estralls, l'euroescepticisme avança a passes de gegant mentre es reclamen solucions i va calant la pregunta: on és la solidaritat europea?