ep economia- guindos reclama fomentar politicas fiscales para converger en la ue y sostener las
Eduardo Parra - Europa Press

El vicepresident Banc Central Europeu (BCE), Luis de Guindos, assegura que "aquesta desgràcia sanitària portarà a una recessió profundíssima", ja que, segons els seus càlculs, cada mes de confinament suposarà una caiguda de dos punts del PIB. A més, considera que l'organisme europeu s'ha convertit en "la principal defensa financera que té en aquests moments l'economia espanyola".

Durant una entrevista aquest dilluns a Cope, Guindos ha dit que "si no tinguéssim un BCE actuant en interès del conjunt de la zona euro, els costos del finançament espanyol estarien disparats. Per tant, puc dir que les autoritats comunitàries estan actuant de manera solidària amb tots els països". També ha defensat que la institució "ha donat liquiditat als bancs i comprarà una mica més d'un bilió de bons de la zona euro".

Sobre els eurobons que reclama el president del Govern, Pedro Sánchez, ha assenyalat que aquesta protecció no és la més potent. "El BCE intenta evitar que la prima de risc es dispari i mantenir sota control els costos de finançament dels diferents Governs perquè no hi hagi un increment de la pressió financera. Farem tot el possible per a mantenir l'euro unit i que el finançament de les economies de la zona euro sigui la millor possible", ha explicat.

Per part seva, Guindos s'ha negat a valorar si és encertat el cessament de l'activitat empresarial però ha advertit que res no sortirà de franc. "Cal intentar mantenir el màxim de teixit empresarial viu perquè l'activitat econòmica pugui rebotar després de la crisi. Quan una empresa deixa de facturar, ha de minimitzar els costos. I si un bloqueja els costos d'una empresa, l'única sortida és la destrucció del teixit empresarial. I això és el que ha d'evitar", ha conclòs.

Noticias relacionadas

contador