BARCELONA, 30 (EUROPA PRESS)

El Clúster de la Indústria d'Automoció de Catalunya (Ciac) ha considerat que veu un futur molt negre per al sector de l'automòbil després del "autèntic desgavell" de mesures aprovades aquest diumenge pel Govern central.

En un comunicat aquest dilluns, ha lamentat que l'Executiu de Pedro Sánchez carregui sobre les empreses la responsabilitat que l'economia no s'enfonsi i les "deixa a la seva sort en un panorama on és impossible generar cap tipus de riquesa".

Ha recordat que una part del sector de l'automoció a Catalunya va decidir seguir amb la seva activitat més o menys habitual aplicant les mesures de seguretat dictades per les autoritats sanitàries, si bé ara aquestes empreses han de parar la seva activitat "sense que se'ls ofereixi una sortida viable", com l'ajornament de tributs o la modificació de la fiscalitat, entre d'altres.

En concret, el Govern espanyol ha aprovat un permís retribuït perquè els treballadors d'activitats no essencials es quedin a casa dues setmanes, des del dilluns 30 de març fins al 9 d'abril, a fi de reduir les possibilitats de contagi del coronavirus.

Quan acabi l'emergència sanitària, els treballadors hauran de recuperar les hores de treball no prestades, de manera gradual i espaiada en el temps.

Des de Ciac han criticat que el Govern central nomes hagi donat un marge de 24 hores perquè les empreses modifiquin la seva estratègia i han indicat que el més important no és la recuperació de les hores, sinó de la producció.

"Com ho ha de fer una empresa del sector que té tres torns de vuit hores? Hi ha un error al debat i s'ha de focalitzar en com tornem a tenir demanda de productes. Si no és així, no parlarem de modificació de jornades laborals, sinó de plantilla", ha asseverat.

contador