ep imagen de recurso de viviendas en madrid
EUROPA PRESS - Archivo

El Govern està considerant aprovar al Consell de Ministres d'aquest dimarts una línia de crèdit perquè els inquilins amb dificultats puguin fer front al pagament del lloguer durant aquesta situació d'emergència provocada pel coronavirus.

Fonts de l'Executiu han confirmat que s'intentaria aprovar una línia de crèdit avalada per l'Estat per als arrendataris perquè puguin fer front al pagament del seu habitatge de lloguer. Posteriorment, en un període d'entre tres i sis anys retornarien aquest crèdit, encara que, segons han assenyalat les mateixes fonts, si no poguessin retornar-lo, l'Estat faria front a aquest pagament a través dels avals concedits.

A més, fonts del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) han explicat a Efe que la mesura està dirigida a les persones que viuen de lloguer en pisos de "petits propietaris" -que són els que tenen menys de vuit habitatges en arrendament, segons la seva classificació-, mentre que per als lloguers gestionats per "grans tenedors" (fons d'inversió, entitats financeres, immobiliàries i de gestió d'actius) preveu moratòries en el pagament de la renda.

La proposta es troba amb el rebuig de la vicepresidència social que encapçala el líder d'Unidas Podemos, Pablo Iglesias, que advoca per suspendre el pagament del lloguer a tots els afectats pel coronavirus durant dos mesos, en la línia del que reclamen els sindicats d'inquilins, que ja han convocat a una vaga de lloguers a les famílies, autònoms i petits comerciants afectats.

En una roda de premsa recent, el ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, va assegurar que es preveia adoptar una mesura per ajudar als ciutadans que tinguin problemes per a afrontar el pagament del lloguer dels seus habitatges a conseqüència de la situació que travessa el país per la crisi del coronavirus i el decret de l'estat d'alarma. "Estem estudiant com ajudar les persones que es troben amb dificultats per pagar el lloguer i debatent les alternatives", va indicar el ministre en roda de premsa.

Noticias relacionadas

contador