Notícies de economia

ep ursula von der leyen

Europa ofereix un nou rescat a Espanya de 100.000 milions en comptes dels coronabons

Els eurobons, ara coneguts com coronabons, són més lluny que mai. Tot indica que ni Espanya ni Itàlia podran comptar amb aquestes ajudes per fer front a l'impacte econòmic del coronavirus. Perquè totes dues potències no se sentin abandonades per la Unió Europea, Brussel·les ha proposat un rescat de fins a 100.000 milions similar al de 2012, que seria més acceptable per Alemanya i els països del Nord.

ep paro parados empleo desempleo trabajo inem seguridad social 20200303105214

Espanya va destruir 834.000 ocupacions al març, el pitjor mes de la història

La crisi del coronavirus ha disparat la dada d'atur de març, sumant 302.365 aturats, segons les dades fetes públiques aquest dijous pel Ministeri de Treball i Economia Social. No obstant això, la xifra real és encara més alta. Tenint en compte les dades d'afiliació a la Seguretat Social, Espanya va destruir 834.000 ocupacions al març, el pitjor mes de la història. L'afiliació reflecteix 258.000 afectats per un ERTO.

ep wall street during coronavirus pandemic

Wall Street cau més del 4%: Trump anticipa "dues setmanes molt doloroses"

Wall Street registra fortes caigudes del 4% després de tancar el primer trimestre més baixista a la història de la Borsa de Nova York per la crisi del coronavirus, amb pèrdues del 23% al Dow Jones des que va començar l'any i de gairebé el 26% des del seu màxim històric de mitjan febrer.