Notícies de economia

autonomos y paro

Totes les ajudes per als autònoms: què es necessita i qui hi pot accedir

Aquests últims dies, el Govern encapçalat per Pedro Sánchez ha aprovat diversos decrets amb una bateria de mesures destinades a intentar alleujar la situació en la qual es troben els autònoms després de decretar-se l'estat d'alarma pel coronavirus i tot el que això comporta a nivell econòmic. Entre elles, una moratòria del pagament de les cotitzacions, el dret al bo social, poder rescatar el pla de pensions, o una prestació especial per cessament d'activitat. Quines són les mesures i què es necessita per a poder-hi accedir?

ep imagen de un concesionario

Espanya ven un 90% menys de cotxes pel confinament, el pitjor país d'Europa

Espanya va camí de ser el pitjor concessionari d'Europa el 2020. El nostre país ven un 90% menys de cotxes des de l'inici del confinament. Així ho destaca Goldman Sachs al seu últim informe, citant com a font les estadístiques del Ministeri d'Interior. Les previsions del banc d'inversió nord-americà per al conjunt de l'any no són gaire més optimistes, i anticipen una caiguda del 28,6%, la més gran de tot el Vell Continent.

ep logo del banco ubs

Dèficit disparat al 6% i un atur del 20%: així colpejarà a Espanya el Covid-19, segons UBS

Nou cop a les perspectives d'Espanya. Just quan la ministra d'Economia, Nadia Calviño, assegurava que espera una ràpida recuperació després del Covid-19, UBS ha publicat unes previsions gens falagueres. Creu que la crisi del coronavirus afectarà greument el país, de manera que el Producte Interior Brut (PIB) es contraurà enguany un 4%, mentre que el dèficit es dispararà per l'enorme despesa realitzada per mitigar la pandèmia, i acabarà l'any a un 6%. A més, apunta que "es podrien perdre fins a gairebé dos milions de llocs de feina, disparant l'atur fins al 20%".