ep logotipvodafone
EUROPA PRESS

Vodafone es dispara més d'un 5% en l'FTSE aquest dimarts. La companyia de telecomunicacions britànica celebra al parquet els seus resultats, en els que presumeix d'elevar els seus guanys orgàniques durant el primer semestre de l'any i s'ha fixat nous objectius d'estalvi de costos, per la qual cosa ha congelat el seu dividend mentre tracta de reduir el seu deute. A més, ha aprovisionat 2.900 milions en rebaixar el valor dels seus actius a Espanya davant "les dures condicions econòmiques i comercials".

  • 0,69£
  • -0,40%

La companyia de telecomunicació ha registrat unes pèrdues operatives de 2.070 milions d'euros, respecte als guanys de 2.010 milions d'euros que es va apuntar l'any anterior. Una xifra que la companyia de telecomunicacions justifica per l'establiment de la seva seu a l'Índia.

La 'teleco' paga car a Espanya perdre el futbol, ingressa un 3,2% menys

Vodafone ha reduït més les seves previsions de creixement del seu EBITDA ajustat per al 31 de març fins a un 3%, des de la forquilla que manejava anteriorment i es desplaçava entre l'1% i el 5%.

Els ingressos del primer semestre del grup van baixar un 5,5% fins als 21.800 milions d'euros, mentre que els ingressos per serveis, dada especialment valorada pels analistes, van augmentar un 0,8% durant aquest mateix període.

Amb tot, el consell de Vodafone ha acordat mantenir el seu dividend als 15,07 cèntims per acció i afirma que considera elevar el dividend a llarg termini per així reduir el seu palanquejament.

Els analistes d'Interactive Investor afirmen que "Vodafone no està fora de perill, però ha establert una ruta positiva i hauria de ser un alleujament per als seus inversors, que fa molt de temps que estan patint després que les seves accions caiguessin un 34% durant l'últim any".

Per la seva banda, els analistes de Bankinter asseveren que els resultats de Vodafone són "xifres febles penalitzades per extraordinaris", encara que el costat positiu "és l'evolució de la banda ampla i del segment de serveis a empreses".

Des d’RBC, destaquen que "Vodafone s'enfoca en el seu negoci de banda ampla per millorar el creixement del grup, cosa que li permetrà elevar els seus preus i l'EBITDA de la companyia". L'entitat reitera així la seva recomanació de sobreponderar i el preu objectiu de 260 lliures (respecte a les 145 en què cotitza)".

LA TELECO PAGA CAR LA FALTA DE FUTBOL A ESPANYA

Vodafone Espanya va ingressar 2.421 milions d'euros durant el seu primer semestre fiscal (de l'1 d'abril al 30 de setembre), xifra que suposa un descens del 3,2% respecte al mateix període de l'exercici anterior en termes comparables, després de no adquirir tots els drets d'emissió del futbol per la seva falta de rendibilitat, segons ha informat aquest dimarts la companyia.

En concret, l'operadora ha explicat que els resultats del semestre estan condicionats per dos "importants" decisions: garantir la competitivitat de l'oferta de Vodafone a tots els segments i no adquirir el Gran partit ni la Lliga de Campions per "falta de racionalitat econòmica".

Noticias relacionadas

contador