vodafone 0
Wikimedia Commons

Vodafone és un dels grans competidors de Telefónica a Espanya. Els drets del futbol han estat una batalla en la qual ha guanyat la teleco espanyola. De fet, Berenberg ha criticat que Vodafone no hagi lluitat més per aconseguir aquests drets a Espanya. Aquesta és una de les raons per les quals rebaixa el preu objectiu de la teleoperadora britànica fins a les 2,43 lliures.

  • 0,69£
  • -0,40%

No obstant això, dimarts també va fer el mateix amb Telefónica, al qual va rebaixar el preu objectiu des dels 11 euros fins als 9,2 euros per acció, encara que segueix recomanant comprar-ne les accions. També recomana comprar Vodafone, ja que assenyala que està "molt barat".

A l'informe, Berenberg destaca que Vodafone està per sobre d'algun dels seus competidors com Orange i Deutsche Telekom, però matisa que "necessita fer més si vol posar-se al dia amb Telefónica".

Segons els analistes de la companyia alemanya Vodafone té alguns riscos com la debilitat de la moneda dels mercats emergents, la imprevisibilitat a Espanya "després del canvi d'estratègia sobre els drets del futbol". A més, consideren risc les preocupacions sobre l'Índia i l'alt endeutament després de Liberty Global.

Berenberg revisa les estimacions d'EBITDA en un 4%-5% per reflectir una major intensitat competitiva a Espanya, així com la debilitat en la moneda de Sud-àfrica i Turquia. "Les nostres revisions en l'EBITDA estan parcialment compensades pel flux de caixa lliure causa d'un menor despesa de capital (impulsat per la moneda) i cobertura de divises en deute net".

Noticias relacionadas

contador