vodafone presentacion informe
Vodafone

Vodafone Espanya ha presentat el seu informe integrat 2017-2018 en què es queixa de l'agressiva competitivitat comercial com un dels seus majors riscos. El president del grup al país, Francisco Román, ha assegurat que els agradaria menys agressivitat per poder mirar el futur amb serenitat. A més, ha insistit que el futbol és "econòmicament inviable".

  • 0,70£
  • 1,13%

"Sabem que el futbol és desitjable per a moltes persones, però no és viable", ha apuntat Román. A més, ha recordat que l'impacte econòmic que tindrien els drets de futbol a la companyia és de 300 milions d'euros, una xifra "inviable", ha insistit. Però ha matisat que estan invertint en altres aspectes i ha reconegut que alguns usuaris no voldran contractar-lo per no tenir aquests drets, "però és un equilibri que volem fer".

De tornada a l'agressivitat de la competència, el president de Vodafone Espanya ha assenyalat que "és bo que hi hagi competència, però ens agradaria que hi hagués menys agressivitat". Així, ha explicat que ells sempre han estat en països amb competència. "Els nostres competidors han estat monopoli als seus països durant molt temps", ha comentat, en clara referència a Telefónica a Espanya.

Francisco Román ha assenyalat, durant la presentació de l'Informe Integrat 2017-2018, que l'agressivitat comercial pertany a les lleis del mercat i ha explicat que les companyies es barallen per "seduir" el client amb ofertes temptadores. Tot i això, ha matisat que al sector de les telecomunicacions és necessari arribar a un equilibri "exquisit" entre la capacitat d'inversió, que és important a llarg termini, i el grau de competència i com es tradueix en la batalla quotidiana per captar clients.

"Els nostres competidors han estat monopoli als seus països durant molt temps", ha comentat, en clara referència a Telefónica a Espanya

En aquest context, adverteix del risc que "el pèndol s'aboqui cap a la ferocitat", perquè això fa que la companyia sacrifiqui valor "precipitadament", cosa que es notarà en els resultats de l'empresa. "Ens agradaria una menor agressivitat i poder mirar a llarg termini amb una mica més d'aire als pulmons i més serenitat", ha incidit.

L'Informe Integrat identifica l'augment de l'agressivitat comercial, principalment en telefonia mòbil i serveis convergents de baix cost, com el principal risc al qual s'enfronta Vodafone Espanya, juntament amb els atacs cibernètics i seguretat de la informació.

APORTACIÓ DE GAIREBÉ 5.000 MILIONS D'EUROS

Vodafone va aportar a l'economia espanyola durant el seu últim exercici fiscal (de l'1 d'abril al 31 de març) un total de 4.396 milions d'euros i va generar més de 33.500 llocs de treball directes i indirectes al país, tal com mostra l'informe. La contribució directa va ser de 3.816 milions d'euros a empreses, 317 milions a persones i 263 milions d'euros a administracions públiques. Aquesta última partida es divideix en impostos i taxes (193 milions d'euros), Seguretat Social (61 milions d'euros) i lloguers (9 milions d'euros).

El president de Vodafone Espanya, Francisco Román, ha explicat que el descens del 10,8% que ha registrat la contribució econòmica directa de la companyia respecte a l'exercici anterior es deu a aspectes merament comptables i ha incidit que manté un nivell consistent en el temps.

D'altra banda, la contribució indirecta va ser de 1.128 milions d'euros (-5,8%), dels quals 704 milions d'euros corresponen a persones i 424 milions d'euros a administracions públiques. Aquesta es reparteix en 335 milions d'euros per impostos indirectes (IVA, IGIC, IPSI), 77 milions d'euros per retencions fiscals en pagaments a tercers i 12 milions d'euros per a Seguretat Social pagada per empleats directes.

Román ha refusat valorar si el nivell d'impostos que paga la companyia és just i ha recordat que la seva tasca és complir amb les lleis que hi ha als mercats on opera. No obstant, ha reconegut que hi ha "rivets" que els semblen "estrafolaris" i no ajuden, com haver de sufragar la taxa de supressió de la publicitat a TVE.

Noticias relacionadas

contador