ep francisco roman
EUROPA PRESS

Vodafone Espanya ha anunciat que Francisco Román, el president de Vodafone Espanya i de la Fundació Vodafone Espanya, ha comunicat a la companyia la seva decisió de deixar l'empresa el proper 31 de desembre. A partir de l'1 de gener de 2019, Antonio Coimbra afegirà a les seves funcions com a conseller delegat de Vodafone Espanya la Presidència de la Companyia i de la seva Fundació.

  • 0,67£
  • 0,93%

Francisco Román va formar part, en representació d’Airtouch Internacional, de l'equip que va obtenir el 1992 la primera llicència després de la liberalització de les telecomunicacions a Espanya. Des del començament de l'operació d'Airtel Mòbil (1994), Francisco Román va ser el director de Tecnologia de la nova companyia.

El 2002, després d'un període de quatre anys com a primer executiu de Microsoft Iberica, s'incorpora a Vodafone Espanya, que uns mesos abans havia deixat de dir-se Airtel per integrar-se plenament al grup Vodafone. El 2003, Francisco Román va assumir les funcions de conseller delegat de Vodafone Espanya i, posteriorment, va ser nomenat President de Vodafone Espanya i de la seva Fundació.

Francisco Román va impulsar el lideratge de Vodafone en xarxa mòbil i va contribuir a accelerar l'adopció dels serveis de dades mòbils a Espanya per part tant dels clients particulars com empresarials. Més tard, amb l'adquisició de Tele2 va donar el primer pas cap a l'entrada de Vodafone al negoci fix.

Durant els últims anys, com a president de Vodafone Espanya i de la Fundació, Francisco Román va enfortir la presència institucional i corporativa de la companyia i ha fet de la Fundació un referent en l'ús de la tecnologia per facilitar la plena integració de gent gran i persones amb discapacitat.

Antonio Coimbra, conseller delegat de Vodafone Espanya, ha manifestat que "Paco Román és un referent per a tots els que formem part de Vodafone a Espanya, ha estat una persona clau en el desenvolupament del nostre negoci a Espanya i és un model del qual representen la nostra cultura i valors".

Noticias relacionadas

contador