• El barril de West Texas, referència als Estats Units, puja un 0,15% fins als 67,14 dòlars
  • No es preveuen grans novetats en el discurs de la Reserva Federal
cbwall street1

Wall Street cotitza amb lleus pèrdues després d'una obertura mixta durant la qual tant el Dow Jones com l'S&P 500 han començat amb lleus caigudes. El mercat espera les conclusions de l'última reunió de la Reserva Federal, que es coneixeran a les 20:00h (hora espanyola).

  • 38.239,66
  • -

Apple puja un 4% aquest dimecres després de superar les expectatives dels analistes amb un benefici de 13.822 milions de dòlars, enfront dels 13.539 milions de dòlars previstos. La companyia de la poma també va registrar un benefici per acció de 2,73 dòlars durant els tres primers mesos d'aquest any.

Un altre dels protagonistes del parquet està sent Snapchat. La matriu de la xarxa social, Snap, es desploma a hores d'ara gairebé un 20% després de no convèncer amb els seus resultats del primer trimestre del 2018. La companyia s'ha apuntat uns ingressos i usuaris actius diaris per sota del que esperaven els analistes.

Aquest dimecres s'esperen, a més, els resultats del primer trimestre de les següents companyies: CVS Health, Kraft Heinz, Mastercard, Estee Lauder, Yum Brands, Madison Square Garden, AIG, Tesla Motors, Avis Budget, Spotify, Sprint, Square, FireEye i Fitbit.

Al Dow Jones, els valors més alcistes són la pròpia Apple, General Electric (+1,4%) i Chevron (+0,7%). En canvi, els valors més baixistes són Travelers (-2,4%), Cisco (-1,7%) i UnitedHealth Group (-1,65%).

TOTS ELS ULLS POSATS A LA RESERVA FEDERAL

Els inversors estan seguint molt a prop aquest dimecres la reunió de la Reserva Federal (Fed). No es preveuen grans novetats encara que alguns experts apunten a possibles canvis al comunicat del banc central, especialment en les seves al·lusions a la inflació.

"En general no esperem un canvi en el to de la declaració de la Fed", assenyala Marvin Loh, estrateg sènior de mercats globals de BNY Mellon. "Tot i això, a la llum dels últims esdeveniments econòmics, en particular les lectures del PCE i de l'IPC, que deixen pocs dubtes que la inflació ha assolit l'objectiu de la Fed, aquesta haurà de fer algunes actualitzacions", afegeix.

A més, aquest divendres es coneixerà una altra referència important per a la Fed, com és l'informe d'ocupació d'abril a l'altra banda de l'Atlàntic. Abans, s'ha conegut l'informe d'ocupació de la consultora ADP, que ha revelat que a l'abril es van crear 204.000 nous llocs de treball, en línia amb les previsions del mercat, que n'esperava 200.000.

ÀSIA I EUROPA BALLEN AL SO DE LA FED I TRUMP

Les borses europees cotitzen en verd a hores d'ara (IBEX-35 +0,89%, CAC 40 +0,10%, DAX 30 +1,13%, FTSE 100 +0,38% i PSI 20 -0,04%) celebrant el retard dels aranzels de Donald Trump. En el cas de l'índex borsari espanyol, l'IBEX ha reconquistat els 10.000 punts i posa 'la directa' cap a la resistència tècnica que té als 10.210 punts.

Les borses asiàtiques han tancat en vermell, molt pendents de la Fed i les negociacions comercials entre els Estats Units i la Xina. El Nikkei, el Topix i el Kospi han acabat la sessió amb baixades d'entre el 0,24% i el 0,54%. En matèria de divises, el dòlar ha cedit part dels seus guanys enfront del ien. Per la seva banda, el dòlar australià ha seguit depreciant i ha tancat als 0,7486 dòlars. Així mateix, l'euro s'aprecia un 0,06% fins als 1,2001 dòlars.

EL PETROLI ES TRANQUIL·LITZA ALS 67 DÒLARS

Els preus del cru han trobat aquest dimecres l'estabilitat. El barril de West Texas, referència als Estats Units, baixa un 0,15% fins als 67,14 dòlars. Per la seva banda, el de Brent, referència a Europa, cedeix un 0,14% fins als 73,03 dòlars per barril.

L'actualitat del petroli està marcada per les possibles sancions dels Estats Units a l'Iran, que incrementarien el preu del cru en tractar-se del tercer màxim productor de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli). Així mateix, l'anticipat increment de la producció nord-americana, que va sumar 5 noves plataformes petrolíferes a la seva flota durant els últims dies, llasta lleugerament la matèria primera.

Noticias relacionadas

contador