• Apple va anunciar l'augment del repartiment de dividend i destinarà 100.000 milions més a la recompra d'accions
  • Els analistes coincideixen que impulsarà Wall Street
apple dollar
BOLSAMANIA

El que semblava que anava a ser un trimestre no tan bo per a Apple ha resultat ser el contrari. El gegant tecnològic va batre estimacions amb els seus resultats del primer trimestre (el seu segon trimestre fiscal) i va millorar a l'alça les seves expectatives. La companyia va guanyar 13.822 milions de dòlars, un 25% més. Aquest dimecres, Apple impulsarà els mercats, però no només a Wall Street, ja mou les accions d'alguns proveïdors europeus.

  • 169,89$
  • 0,51%

"Apple va superar les previsions dels analistes per al segon trimestre i va assegurar el creixement de l'iPhone", apunta Russ Mold, director d'inversions d'AJ Bell. I és que el comportament de les vendes del seu telèfon intel·ligent era un dels aspectes que més preocupava els inversors, perquè l'iPhone X semblava que no havia tingut tant èxit com s'esperava.

No obstant això, Apple va anunciar que havia venut 52.200.000 d'iPhone. Una xifra major de la que va registrar durant el primer trimestre del 2017, quan es van vendre 51 milions, però menys que els que esperava el mercat. És a dir, la venda dels telèfons intel·ligents va pujar un 14%, el creixement més elevat des del tercer trimestre de 2015.

Un altre punt que han destacat els analistes ha estat l'augment del dividend des dels 0,63 dòlars als 0,73 dòlars per acció. A més, llançarà un programa de recompra d'accions per valor de 100.000 milions de dòlars. Tot això, mentre culmina el pla de recompra d'accions per valor de 210.000 milions que ja està actiu.

"Des del quart trimestre de 2012, la companyia ja ha tornat 246.000 milions de dòlars en efectiu als accionistes", destaca l’analista d'AJ Bell. Tot i això, apunta que cal veure com evolucionen les accions i assegura que podria passar "del creixement a l'ingrés".

Per la seva banda, els analistes de Link Securities destaquen el bon comportament d'Apple a la Xina "per l'elevada demanda del seu producte estrella". D'aquesta manera, asseguren que aquest dimecres les accions d'Apple es revaloraran als EUA. En les operacions de preobertura, els títols pugen més d'un 3%.

No obstant això, segons molts analistes el fet que les seves accions pugessin només un 2% després del tancament de Wall Street, perdent alguns dels seus guanys inicials, suggereix que l'empresa de tecnologia "encara ha de convèncer tots que segueix tenint buit pel creixement en un cicle més madur".

D'altra banda, els analistes de RaboResearch expliquen que "l'augment del dividend d'Apple sona bé, així com la reforma tributària de Trump, que beneficiarà els accionistes en lloc d'impulsar la inversió en l'economia real".

Noticias relacionadas

contador