Notícies de polsos europa

ep monedas moneda billete billeteseuro euros capital efectivo metalico riqueza

El tancament de sucursals i caixers apropa el final de l'efectiu: el 25% d'espanyols ho desitja

Pandèmia, tancament de caixers i clausura de sucursals bancàries. Cada vegada són més els condicionants que acosten la possibilitat del final de l'efectiu. Encara que l'argument a favor d'una societat sense diners en metàl·lic ha existit des de fa un temps, la crisi de la Covid-19 i les seves conseqüències han intensificat el debat. A Espanya, més del 25% dels ciutadans estaria d'acord amb què l'efectiu desaparegués.

ep archivo - sede de duro felguera en gijon

Duro Felguera puja amb força després de confirmar-se el rescat de la SEPI

El Consell Gestor del fons de suport a la solvència d'empreses estratègiques, dependent de la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI), va aprovar aquest dimecres l'ajuda de 120 milions d'euros per Duro Felguera. La companyia es dispara aquest dijous. Ha obert amb retard i amb alces de més del 20% i ara puja un 16%.

ep grifols 20201001191117

Grifols i les cinc raons per les quals 'punxa' en borsa a l'arrencada d'any

Grifols no ho està fent bé en borsa en aquest començament d'any. Durant aquests dos mesos, la farmacèutica es deixa al voltant d'un 13% i se situa entre els tres pitjors títols de l'IBEX. Els últims resultats no han ajudat (es va enfonsar un 5% el passat 26 de febrer, després de donar a conèixer xifres), però no és l'únic factor que està pesant en el seu comportament. Cal recordar que l'any passat, els títols de Grifols van cedir un 23,5%.

ep la bolsa de madrid espana a 28 de diciembre de 2020 el ibex 35 experimentaba un ascenso del 038

L'IBEX aconsegueix salvar els 8.300 després d'enfonsarse en superar els màxims anuals

L'IBEX s'ha desinflat després d'arribar a pujar més d'un 1% i superar els màxims de l'any, situats als 8.439 punts. El selectiu ha acabat la sessió en vermell, però ha aconseguit salvar els 8.300 punts (-0,32%. 8.329) malgrat que ha estat per sota d'aquest nivell en diverses ocasions. Dins de l'índex han seguit destacant les fortes alces en els valors del sector turístic (IAG, Meliá...) i en els bancs (Santander, BBVA...). A la banda negativa estan totes les energètiques, en un dia durant la qual la Justícia europea es pronunciarà sobre l'Impost sobre el Valor de la producció d'energia elèctrica (IVPEE).