ep la presidenta de banco santander ana botin en la presentacion de resultados de 2020
SANTANDER

Santander i BBVA pugen més de l'1% a l'IBEX (encara que han arribat a repuntar un 3%) i lideren els guanys en el selectiu espanyol, que al seu torn ha marcat nous màxims anuals per sobre dels 8.440 punts, nivells de preu que no superava des de la primera setmana de gener.

  • 4,54€
  • 2,86%
  • 10,42€
  • 1,96%

BBVA "és dels bancs més forts del nostre país durant els últims temps" des del punt de vista de l'anàlisi tècnica, segons destaca José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

El valor ha marcat màxims anuals per sobre dels 4,70 euros i "no descartem que acabi posant rumb a la important zona de resistència que té en la directriu baixista de llarg termini, ara a l'entorn dels sis euros. Amb el permís clar de les resistències intermèdies, als 5,05 i als 5,25 euros", afegeix aquest expert.

Els analistes són optimistes amb el títol, a causa de les bones previsions sobre els dividends. En una carta enviada als accionistes prèvia a la junta d'accionistes, el president de BBVA, Carlos Torres, ha anticipat que "respecte a l'exercici 2021, esperem reprendre la nostra política de dividends del 35%-40% de ràtio-dividend".

A més, l'entitat també contempla una recompra d'accions per fins al 10% del seu capital, per reinvertir els fons obtinguts per la venda de la seva filial als Estats Units.

En el cas del Santander, els analistes de Morgan Stanley han elevat la valoració del banc càntabre fins als 3,70 euros per acció des dels 3,50 euros per títol. El banc càntabre frega els tres euros per acció i César Nuez, analista de Bolsamanía, no descarta "acabar veient-hi una extensió dels guanys fins al nivell dels 3,30 euros", ja que "el seu aspecte tècnic és molt bo".

Segons ha publicat Bolsamanía, Santander pagarà un dividend de 0,10 euros per acció amb càrrec als resultats de 2021. "Creiem que el perfil de diversificació de Santander proporciona una bona exposició al creixement un cop superada la situació de la COVID-19", afirmen des de Barclays, que aconsella sobreponderar el valor, amb un preu objectiu de 3,10 euros per títol.

Tots dos bancs lideren els guanys del sector bancari espanyol, que està registrant un comportament borsari molt alcista durant les últimes setmanes, en línia amb el sectorial bancari europeu. Per exemple, l'índex EuroStoxx Banks, que agrupa els principals bancs de l'eurozona, avança més del 2% i acumula una pujada anual del 18%.

Noticias relacionadas

contador