ep archivo - sede de duro felguera en gijon
EUROPA PRESS - Archivo

El Consell Gestor del fons de suport a la solvència d'empreses estratègiques, dependent de la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI), va aprovar aquest dimecres l'ajuda de 120 milions d'euros per Duro Felguera. La companyia es dispara aquest dijous. Ha obert amb retard i amb alces de més del 20% i ara puja un 16%.

  • 0,55€
  • -3,04%

Aquest òrgan creat per resoldre les sol·licituds d'ajuda temporal que procedeixin de les companyies no financeres afectades per la pandèmia de la Covid-19 dona així el primer pas per portar la concessió d'aquest ajut al Consell de Ministres.

Després del vistiplau rebut aquest dimecres, els documents sobre l'Acord de Suport Financer Públic Temporal i l'Acord de Gestió amb la Companyia seran sotmesos a l'aprovació de les societats que formen part del grup i, una vegada que rebin el vistiplau, l'operació s'elevarà a Consell de Ministres per a la seva autorització.

En total, Duro Felguera ha sol·licitat a la SEPI 120 milions a través del Fons de Suport a la Solvència per a les Empreses Estratègiques. D'aquesta quantitat, 70 milions són d'un préstec participatiu, 30 milions per a una ampliació de capital i els 20 restants un préstec ordinari.

Com a part del pla de rescat de la companyia, el Principat d'Astúries entrarà "de manera temporal" en l'accionariat del grup, segons ha indicat recentment la portaveu de l'Executiu asturià, Melania Álvarez.

La companyia, especialitzada en la prestació de serveis per a la indústria i la fabricació de béns d'equip, va registrar pèrdues de 171 milions d'euros durant l'any 2020.

Noticias relacionadas

contador