ep aena exigira agua embotellada1 eurolicitacionestiendasmaquinasaeropuertosmalaga sevillajerez
AENA - Archivo

El Ministeri de Sanitat ha ampliat el nombre de països a la llista que estableix quins viatgers hauran de quedar-se en quarantena obligatòria en arribar a Espanya segons recull el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) aquest dimecres, en aquest cas, per controlar l'expansió de la soca sud-africana i la brasilera.

Segons l'ordre que entrarà en vigor el proper 8 de març i tindrà una validesa de 14 dies naturals, s'han de sotmetre a una quarantena de deu dies tots els viatgers que arribin del Brasil, Sud-àfrica, Botswana, Unió de les Comores, Ghana, Kenya, Moçambic , Tanzània, Zàmbia, Zimbabwe, Perú i Colòmbia, amb o sense escales intermèdies.

No obstant això, el període d'aïllament podrà acabar abans en el cas que al setè dia la persona es realitzi una prova diagnòstica d'infecció aguda amb resultat negatiu.

Les autoritats sanitàries podran contactar amb les persones en quarantena per realitzar el seu seguiment i de la mateixa manera, podran realitzar les comprovacions oportunes de compliment de la quarantena les Forces i Cossos de Seguretat.

Davant de qualsevol sospita de símptomes de COVID-19, les persones en quarantena hauran de contactar per telèfon amb els serveis sanitaris mitjançant els números habilitats per les comunitats autònomes, indicant que es troben en quarantena.

L'ordre també inclou que les agències de viatge, els operadors de turisme i companyies de transport hauran d'informar als viatgers d'aquestes noves mesures a l'inici del procés de venda dels bitllets amb destinació a Espanya.

Noticias relacionadas

contador