Notícies de polsos europa

brokerironia2

L'IBEX trenca la seva ratxa alcista després de set setmanes en verd arrossegat per la banca

Després de set setmanes tancant amb saldo positiu, l'IBEX 35 acaba aquestes cinc sessions amb una pèrdua acumulada de l’1,55%, pressionat per les caigudes de la banca. Aquest divendres, ha baixat un 1,02%, fins als 10.112,40 punts. Itàlia i els seus bancs han tensat el mercat aquesta jornada després de conèixer l'esborrany de l'acord de govern entre el Moviment 5 Estrelles i la Lliga Nord, un esborrany que inclou, entre altres coses, una renda bàsica de 780 euros al mes.

cbitaliagobierno1 short1

La borsa italiana cau un 1,5% davant Del nou esborrany de Govern

El Moviment Cinc Estrelles i la Lliga Nord han publicat un nou esborrany de l’acord en el seu propòsit de formar govern a Itàlia, més de dos mesos després de les eleccions. En ell, la implementació d'una renda universal per als més desfavorits, retallades de l'IRPF, augment de les expulsions d'immigrants irregulars o la creació d'un "govern a l'ombra" són les principals reformes d'aquesta coalició anti-establishment que inquieta els mercats.

ep olli rehnluisguindos

Olli Rehn, nomenat nou governador del Banc de Finlàndia

Olli Rehn, comissari d'Afers Econòmics i Monetaris quan Espanya va sol·licitar a la Comissió Europea (CE) el rescat, ha estat nomenat oficialment nou governador del Banc de Finlàndia, càrrec que assumirà el proper 12 de juliol i que ocuparà durant set anys.