ep antonio brufaujosu jon imazla juntaaccionistasrepsol 20180409182502
Europa Press - Archivo

Repsol ha completat la seva sortida del capital de Gas Natural Fenosa amb el tancament de la venda de la seva participació del 20% en el capital de la gasista a Rioja Bidco Shareholdings, la societat controlada per fons assessorats per CVC i participada per Corporació Financera Alba, per un import total de 3.816,31 milions d'euros, ha informat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 14,72€
  • -1,90%

D'aquesta manera, es completa l'acord que la petroliera va aconseguir el passat 22 de febrer amb la societat controlada per CVC per la venda del seu paquet de 200.850.000 d'accions de Gas Natural Fenosa a un preu de 19 euros per títol. L'operació suposa unes plusvàlues d'uns 400 milions d'euros per a Repsol.

El tancament de l'operació estava supeditat a l'obtenció de l'autorització de les autoritats competents a Mèxic, Corea del Sud, Japó i Alemanya, així com a la no oposició, expressa o tàcita, del Banc Central d'Irlanda en relació amb l'adquisició indirecta d'una participació significativa en l'entitat Clover Financial & Treasury Services Ltd, processos que han estat complerts, segons informa Europa Press.

A més, existia la condició de la signatura per Rioja Bidco Shareholdings d'un contracte entre accionistes amb Criteria Caixa i GIP III Canary, encara que la societat hi va renunciar per prosseguir amb les negociacions a la recerca d'aquest nou pacte accionarial a la gasista.

Noticias relacionadas

contador