• Pich ha posat en relleu la importància que tenen els agents socials i econòmics a l'hora de trobar "la millor sortida consensuada i sostenible en el temps"
ahorro acumulado renthabilidad

El president del Consell General d'Economistes d'Espanya, Valentín Pich, creu de procurar polítiques que afavoreixin l'estalvi individual com a suplement a la prestació de la pensió "pot ser part d'una solució alternativa o complementària a la pressió fiscal que suporta l'elevada despesa en pensions".

Durant la inauguració de la 'III Trobada sobre Economia Laboral', Pich ha assegurat que el problema de les pensions a Espanya no té una solució "clara i única" que pugui satisfer totalment a totes les parts.

Així, durant la trobada, centrat en l'anàlisi de propostes per a la millora de les pensions, Pich ha posat en relleu la importància que tenen els agents socials i econòmics a l'hora de trobar "la millor sortida consensuada i sostenible en el temps" per les pensions.

A més, ha ressaltat que és "sorprenent la frivolitat i la poca serietat" amb la qual el debat de les pensions apareix als mitjans de comunicació. També li sorprèn que els representants polítics es deixin portar "fàcilment per l'ambient".

Per la seva banda, el president d'Economistes Assessors Laborals (EAL), Roberto Pereira, ha destacat que el nombre de naixements dels anys 60 i 70, seguit dels descensos graduals des de la dècada dels 80 fins avui és el que ha propiciat l’actual desajust en el sistema redistributiu i el que posa en perill el model de prestació actual.

Noticias relacionadas

contador