ayuntamiento madrid brexit bremain reino unido

Ni Iberdrola, ni Gas Natural Fenosa, ni Acciona. Han estat Holaluz i Nexus, dues comercialitzadores catalanes, les que s'han fet aquest divendres amb el megacontracte de l'Ajuntament de Madrid per subministrar electricitat 100% renovable a la capital. Segons el consistori, són les que van realitzar la millor proposta econòmica.

La notícia ha estat avançada per El Confidencial, que explica que Holaluz s'ha fet amb el lot I, el lot III i el lot IV, mentre que Nexus s'ha emportat el lot II. Al concurs posat en marxa pel consistori que dirigeix ​​Manuela Carmena, el preu de licitació del qual és d'uns 82 milions d'euros, s’hi van presentar un total de 10 comercialitzadores: a més de les dues guanyadores, també van licitar Acciona, Gas Natural Fenosa, Iberdrola, Villar Mir, Gesternova, Geoatlanter (Jorge Morales), Unieléctrica Energia i Aura.

No obstant això, una d'elles, la d'Iberdrola, ni tan sols va arribar a obrir-se per no complir amb un dels requisits del contracte, el referent al fet que el mix de venda fos 100% renovable. Segons El Confidencial, la companyia que presideix Ignacio Sánchez Galán va recórrer judicialment aquesta decisió.

L'adjudicació l'ha dut a terme una mesa de contractació pública convocada aquest dijous, que ha necessitat un dia per comparar les ofertes "complexes" presentades per les diferents companyies, segons expliquen fonts de l'Ajuntament citades per Efe.

L'Ajuntament ha pogut adjudicar aquest servei després que el Tribunal Administratiu de Contractació Pública de la Comunitat de Madrid donés, el passat 23 d'abril, el seu vistiplau a l'exigència que només poguessin optar al contracte les comercialitzadores que venguin electricitat d'origen renovable, desestimant els recursos presentats per Gas Natural, Iberdrola i Endesa.

Les comercialitzadores catalanes començaran a prestar el servei a partir del pròxim dos de juliol, i ho faran durant els propers dos anys.

Noticias relacionadas

contador