• El testimoni de Yellen davant el Congrés dels EUA marcarà el to
  • La moneda nord-americana es dispara a un màxim de dos mesos contra el ien
dolar4

El dòlar arrenca la setmana amb el mateix bon to que va acabar la sessió del 7 de juliol i manté part de l'impuls alcista que va obtenir després de la dada del mercat laboral dels EUA de juny. Els alcistes del 'bitllet verd' es van prendre l'increment en la creació de nous llocs de treball del mes passat com un suport total a la normalització monetària de la Reserva Federal dels EUA (Fed) i la divisa nord-americana s'ha catapultat fins a un màxim de dues setmanes enfront del ien.

El dòlar es negocia a preus propers als 114,300 iens, nivells no vistos des del passat 11 de maig. La lliura cau per sota dels 1,2900 dòlars, mentre experts com Kathy Lien, fundadora de BK Asset Management, aposten que prossegueixi el seu declivi fins als 1,2800 dòlars, especialment si la president de la Fed, Janet Yellen, se centra "en les millores de l'economia i insisteix en la necessitat d'una normalització de les polítiques monetàries", durant la seva compareixença semestral davant el Congrés nord-americà dimecres. "L'increment, molt per sobre del que s'esperava de 222.000 nous llocs de treball al juny i la revisió a l'alça del creixement de l'ocupació del mes de maig són suficients raons perquè Yellen mantingui la seva credibilitat i justifiqui la seva interpretació positiva del mercat laboral", assenyala Lien, que també apunta que “el ien caurà fins a les 115,00 unitats per dòlar".

L'optimisme se sustenta no només en la certesa que el banc central seguirà endavant amb el tercer increment de tipus d'interès previst per aquest any -després d'haver pujat el preu del diner al març i juny, fins a l'1-1,25% actual-, sinó també en la perspectiva que començarà a reduir el seu balanç històric, actualment de 4,5 bilions de dòlars.

L'EURO AGUANTA

No obstant això, segons dades de la Comissió de Comerç de Futurs de Mercaderies (CTFC per les sigles en anglès), les posicions alcistes netes en el bitllet verd van caure fins a mínims no vistos des de mitjans de maig de 2016 durant la setmana que acabava el 4 de juliol. El valor total dels llargs en el dòlar es va desplomar fins als 135 milions de dòlars i va caure per sota dels 1.000 milions per primera vegada des d'abril de 2016.

Aquesta dada mostra que els operadors són més optimistes en l'euro del que ho eren a inicis d'any, recolzat l'opinió de nombrosos analistes que fixen el preu de la divisa dels EUA enfront del seu rival europea en 1,1600 dòlars cap a finals de any. Després de disparar-se a màxims de gairebé 14 mesos al voltant dels 1,1450 dòlars el 30 de juny, la divisa europea s'ha mogut en un rang d'un 1,3% durant l'última setmana i mitja, amb el màxim recent "actuant com barrera", segons Michael Hewson, analista de CMC Markets. No obstant això, des del punt de vista de l'anàlisi tècnica, res no impedeix que la moneda comunitària prossegueixi fins als màxims de 2016, als 1,1617 dòlars.

Noticias relacionadas

contador