• Que la Fed o el BCE comprin bitcoins canviarà completament les regles del joc i accelerarà el reemplaçament de l'or per les monedes digitals com a valor refugi, segons Tom Lee de Fundstrat Global Advisors
cbbitcoin31

L'auge que el bitcoin i el mercat de les monedes virtuals ha experimentat aquest 2017 obeeix a un còctel de factors, entre els quals destaquen els canvis reguladors o l'evolució tècnica del blockchain (la cadena de blocs, el gran llibre comptable de les transaccions amb bitcoins ). Entre tota aquesta amalgama de motius, moltes veus s'han esforçat a destacar el paper d'actiu refugi que ha jugat la divisa digital durant el primer semestre de l'any, responent a la prima de risc polític d'Europa o els EUA. Tant en així, que l'anomenat 'or 2.0' ha arribat a doblar el màxim històric del metall preciós del qual obté el seu sobrenom i ha iniciat un procés de "canibalització", juntament amb l’ethereum, de les inversions en aquest actiu.

El procés de substitució s'accelerarà, segons Tom Lee, cap d'investigacions de Fundstrat Global Advisors, quan els bancs centrals donin suport definitiu a les monedes virtuals i es llancin a comprar-les. En una nota per als clients, aquest analista assegura que les màximes autoritats monetàries "ja han valorat aquesta possibilitat", un gir dels esdeveniments que pot "canviar les regles del joc, que dotarà de major legitimitat les divises virtuals i accelerarà el procés de reemplaçament entre els inversors de l'or per les monedes digitals". Aquest esdeveniment es produirà, segons Lee, quan la capitalització del bitcoin arribi als 500.000 milions de dòlars. Actualment, el valor de mercat de tots els bitcoins en circulació és de 42.000 milions de dòlars -el total de les monedes virtuals oscil·la al voltant dels 100.000 milions de dòlars-.

Quan la capitalització de mercat de la moneda digital arribi als 500.000 milions de dòlars, els supervisors monetaris aixecaran la veda

El preu del bitcoin ha arribat a triplicar el seu valor aquest any, fins al rècord històric que va aconseguir l’11 de juny, per sobre dels 3.000 dòlars. Des de llavors, ha arribat a corregir un 27% i ha acabat el primer semestre de l'any per sota dels 2.500 dòlars, preu al voltant del qual cotitza actualment. L’ether -la unitat de la xarxa ethereum-, per la seva banda, s'ha catapultat a un 3.000% durant els primers sis mesos de l'any, fins a un rècord gairebé als 420 dòlars, per després corregir gairebé un 50% del seu valor, fins els 240 dòlars que és com es canvia aquest 10 de juliol.

PREFERÈNCIA PER LES MONEDES VIRTUALS

Segons el responsable d'investigacions de Fundstrat Global Advisors, l'auge es deu en gran part perquè la preferència dels inversors per les monedes digitals per sobre de l'or ja comença a apreciar-se. A més, es dóna el factor que el minat de bitcoins -el procés computacional mitjançant en què es descobreixen les divises virtuals- ha reduït la seva producció aquest any, ja que la ràtio de nous bitcoins ha caigut fins al 4,4%, comparat amb el 9,3% de 2016. Mentrestant, Lee destaca que l'oferta d'or s'ha incrementat "pronunciadament" des de 2009, i ara mateix està en el rècord de 3.100 tones mètriques.

Amb la reducció del minat, tots els bitcoins existents no es trobaran fins el 2045, teòricament, cosa que converteix la moneda digital en un bé cada vegada més escàs, de manera que els inversors "necessiten estratègies per aprofitar tot el potencial de les divises digitals", avisa l'analista.

Lee considera que el preu del bitcoin arribarà als 20.000 dòlars el 2022, però amb l'entrada en el joc dels bancs centrals, podria revalorar fins als 55.000 dòlars, durant el mateix període. Això contrasta amb el preu de l'or "que és relativament estàtic" davant de l'augment de la reina de les monedes virtuals, argumenta l'expert.

Noticias relacionadas

contador