cbasia1 short11
40.168,07
  • -594,66
  • -1,46%

Els mercats de valors asiàtics han tancat amb guanys importants aquest dimecres, animats per les notícies que les converses comercials entre els Estats Units i la Xina s'estendrà un tercer dia.

El president Donald Trump va piular dimarts que les converses entre Washington i Pequín estaven "anant molt bé", i Bloomberg News va informar que el president estava ansiós per arribar a un acord amb l'esperança que frenés la caiguda del mercat de valors. Si bé, no s'espera que les converses actuals resolguin les tensions comercials, els membres de tots dos governs han dit que esperen poder servir de passarel·la per a reunions més fructíferes.

Les converses han "alimentat l'optimisme dels inversors, cosa que suggereix que podria haver-hi una llum al final del tumultuós túnel de la guerra comercial", ha dit Stephen Innes, analista d’Oanda. "Els mercats ja esperen que l'escenari base sigui favorable i que les negociacions prossegueixin a Davos a finals d'aquest mes".

Així, el Nikkei del Japó ha pujat un 1,1%, mentre que el Hang Seng de Hong Kong, ha avançat un 2,9%. A la Xina continental, el compost de Xangai ha retallat el seu avanç al tancament (+0,71%) després de guanyar fins a un 1,5% durant la jornada i el compost Shenzhen ha fet el mateix, amb un auge del 0,54% al tancament.

El Kospi SEU de Corea del Sud ha augmentat gairebé un 2%, impulsat pels guanys de Samsung (+3,94%), entre d'altres valors i al Pacífic, l’ASX 200 d'Austràlia ha guanyat gairebé un 1%. Els proveïdors d'Apple com Foxconn (+0,85%) i Largan Precision (+6,04%) han ajudat a impulsar els guanys del Taiex a Taiwan (+1,83%), i l'índex de referència de Singapur (+0,77 %).

Noticias relacionadas

contador