cbasia93 short1
11.027,80
  • -47,60
  • -0,43%

Els mercats de valors asiàtics han tancat amb signe mixt aquest dimarts, ja que els inversors s'han mantingut cauts durant el segon dia de negociacions comercials entre els Estats Units i la Xina.

Si bé, no s'esperava que les converses de nivell mitjà, celebrades a Pequín, produïssin un acord, hi havia esperances que conduïssin a negociacions de major nivell que poguessin aplacar les tensions comercials i acabar amb la guerra aranzelària. "Crec que és molt probable que aconseguim un acord raonable amb el que la Xina pugui viure, amb el qual puguem viure i que abordi totes les qüestions clau", va dir el secretari de Comerç dels Estats Units, Wilbur Ross, en una entrevista dilluns, ha informat Reuters.

La decisió del president xinès Xi Jinping d'enviar el seu principal negociador comercial, Liu He, al primer dia de negociacions "sembla haver estat interpretada com una declaració d'intencions per part dels mercats que la Xina es pren seriosament arribar a un acord ràpid", assenyala Michael Hewson, analista de CMC Markets. "La pregunta segueix sent si els funcionaris dels Estats Units comparteixen aquesta intenció ara que els mercats de valors dels Estats Units semblen haver redescobert part del seu 'mojo' perdut", afegeix.

Així les coses, els parquets regionals han acabat la sessió de manera desigual, amb un avanç del Nikkei del 0,8%, mentre que el Hang Seng de Hong Kong ha tancat pla i les borses del Pacífic deixen suaus avenços del 0,7% a Austràlia i del 0,25 a Nova Zelanda. A la Xina continental, els compostos de Xangai i Shenzhen acaben la jornada amb un declivi de menys del 0,3%.

En altres llocs, Singapur puja un 0,61% i Tailàndia ho fa un 0,10%. Malàisia i el Kospi sud-coreà tanquen en el vermell.

Noticias relacionadas

contador