trump china eeuu portada buena

Els Estats Units i la Xina continuaran amb les converses comercials aquest dimecres a Pequín, la capital del gegant asiàtic, segons han informat diversos membres de la delegació nord-americana, que han assenyalat que s'han registrat avanços en temes que inclouen compres de béns agrícoles i un major accés als mercats xinesos.

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha manifestat que "les converses amb la Xina estan anant molt bé", i Bloomberg News va informar que el president estava ansiós per arribar a un acord amb l'esperança que frenés la caiguda del mercat de valors. Si bé, no s'espera que les converses actuals resolguin les tensions comercials, els membres de tots dos governs han dit que esperen poder servir de passarel·la per negociacions més fructíferes. La tercera jornada de converses no estava programada amb anterioritat.

Steven Winberg, el secretari adjunt d’Energies Fòssils del Departament d'Energia, ha asseverat que les converses han estat positives. "Les reunions continuaran demà, sí", ha afirmat.

Les reunions d'aquesta setmana suposen les primeres converses cara a cara des que Trump i el seu homòleg xinès, Xi Jinping, van acordar el desembre una treva de 90 dies en el marc d'una guerra comercial que havia colpejat els mercats a nivell global.

El diari China Daily, per la seva banda, ha indicat que qualsevol acord comercial entre els dos països ha d’incloure concessions per ambdues parts i ha ressaltat que Pequín està desitjant arribar a un pacte, però no cedirà davant de qualsevol proposta. "La Xina no buscarà una solució a la disputa comercial que suposi fer concessions irracionals", recull el diari.

Aquest mateix dilluns, el secretari de Comerç dels Estats Units, Wilbur Ross, va destacar que Pequín i Washington podrien aconseguir un acord "amb el qual puguem viure". Ross va afirmar a la cadena CNBC que els assumptes comercials immediats serien els més fàcils de resoldre, mentre que els temes relacionats amb reformes estructurals, com els drets de propietat intel·lectual i l'accés al mercat, serien més complicats.

Ross va afirmar que les converses s'estan duent a terme al nivell apropiat i que ajudaran a determinar els següents passos de Washington.

Noticias relacionadas

contador