Nikkei
37.934,76
  • 306,28
  • 0,81%

La caiguda de Wall Street d'aquest dilluns, durant una jornada de pèrdues importants per a les borses mundials, s'ha deixat notar la seva empremta a les borses asiàtiques, que s'han tenyit de vermell. Destaquen les notícies que arriben des de la Xina, tant des del front de la crisi energètica del país com del promotor immobiliari Evergrande, com les informacions del Japó, on Fumio Kishida ha guanyat les primàries del Partit Liberal Demòcrata (PLD) i serà el primer ministre nipó.

A més, al país del sol naixent, el Nikkei ha cedit un 2,45%, mentre que l'índex Topix ha caigut un 2,47%. El Kospi de Corea del Sud ha baixat un 1,87%.

Els valors de la Xina continental també han patit pèrdues considerables, ja que el compost de Xangai ha cedit un 1,79% i el component de Shenzhen ha caigut un 1,412%.

L'índex Hang Seng de Hong Kong ha baixat un 0,45%. No obstant això, les accions de China Evergrande Group, que cotitzen a Hong Kong, han pujat un 10,11% després que el promotor anunciés que vendrà una participació de 1.500 milions de dòlars en Shengjing Bank a una empresa estatal de gestió d'actius. L'empresa afronta aquest dimecres un pagament d'interessos de 47,5 milions de dòlars.

L'S&P/ASX 200 d'Austràlia ha caigut un 1,2%.

L'índex MSCI més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó ha perdut un 1,23%.

Noticias relacionadas

contador