japon bandera portada

L'exministre d'Exteriors i Defensa Fumio Kishida s'ha imposat aquest dimecres a les primàries del governant Partit Liberal Democràtic (PLD) del Japó i serà nomenat primer ministre i candidat per a les eleccions generals dels propers mesos.

El passat 3 de setembre, Yoshihide Suga, actual primer ministre, va anunciar la seva renúncia a presentar-se a la reelecció com a líder del PLD. El seu mandat a la cambra baixa expira a finals d'octubre i hi haurà eleccions generals al novembre, com recull El Mundo.

A les primàries del governant PLD del Japó, Kishida, de 64 anys, ha guanyat en segona volta a Taro Kono, l'actual ministre de Reforma Administrativa i Reguladora al gabinet del sortint Yoshihide Suga, per 257 vots a 170, com recull La Vanguardia, en els quals el suport dels diputats de la formació ha resultat ser determinant.

Tant Kishida com Kono van arribar a la segona ronda després d'anotar un ajusto marge de 256, per part de Kishida i 255, en el cas de Kono, a la primera, on cap dels dos va tenir majoria suficient. Les altres dues candidates que van participar en els comicis interns, Sanae Takaichi i Seiko Noda, van obtenir 188 i 63 vots.

Per tant, Fumio Kishida es convertirà en el president del partit. "Ara hem de preparar-nos per a les eleccions", ha afirmat Kishida durant les seves primeres declaracions com a líder del partit. S'espera que dissolgui la cambra baixa per celebrar comicis; previsiblement s'elegirà com a data un diumenge de la primera quinzena de novembre. Llavors Kishida reemplaçarà Suga com a primer ministre.

Noticias relacionadas

contador