cb banco china

El banc central de la Xina manté la màquina de la liquiditat funcionant a ple rendiment després de realitzar una altra injecció al sistema financer per novè dia a la ratxa més llarga des de desembre, en intentar satisfer un augment de la demanda estacional d'efectiu.

El Banc Popular de la Xina ha injectat 100.000 milions de iuans (15.500 milions de dòlars) d'efectiu amb acords de recompra inversa a 14 dies, cosa que va suposar una injecció neta de 40.000 milions de iuans. La mesura també pot haver tingut com a objectiu calmar el nerviosisme alimentat per la crisi del deute de China Evergrande Group.

Els responsables polítics de la Xina estan prenent mesures per garantir que hi hagi prou liquiditat abans dels controls reglamentaris de final de trimestre i d'una setmana de vacances a principis d'octubre. També s'especula amb la possibilitat que el PBoC porti a terme una altra retallada del coeficient de reserves obligatòries per apuntalar l'economia i mantenir un ampli volum d'efectiu en el sistema, informa Bloomberg.

El banc central ha injectat un total de 750.000 milions de iuans nets mitjançant operacions de mercat obert des del 17 de setembre. Un total de 740.000 milions de iuans d'acords de recompra inversa a 14 dies vencerà del 8 a l'13 d'octubre. A finals de mes venceran 500.000 milions de iuans de la línia de crèdit a mitjà termini.

Els costos del finançament interbancari a un dia han baixat 41 punts bàsics fins a l'1,50%, el més baix des de maig, després de la injecció d'efectiu.

També s'espera que la injecció dissipi els temors de contagi derivats dels problemes de deute d'Evergrande. El promotor ha de fer front a un altre pagament d'interessos de bons dimecres, després de no haver donat cap indicació que n'hauria pagat un altre a la setmana passada.

Noticias relacionadas

contador