livre-sterling-marches-asiatiques-bourse-tokyo 20170913154247
37.961,80
  • -509,40
  • -1,32%

La guerra comercial i la decisió de tipus d'interès de la Reserva Federal dels EUA (Fed) mantenen els inversors als mercats asiàtics després de la barrera, durant l'inici d'una setmana que donarà novetats en tots dos fronts.

Els operadors no esperen que el banc central dels EUA prengui decisions significatives aquest mes, però sí preveuen que apunti la direcció que adoptarà el regulador monetari la resta d'any. Pel que fa al conflicte comercial entre els EUA i la Xina, l'atenció està en si el president xinès Xi Jinping anirà o no a la cimera del G-20 a Osaka.

Amb aquesta panorama, els mercats asiàtics han acabat la jornada amb signe mixt. L'índex Hang Seng de Hong Kong (+0,55%) ha avançat a causa que les tensions van semblar disminuir-se a la regió tot i que va tenir lloc una altra protesta massiva diumenge, mentre que el compost de Xangai ha pujat un 0,1%.

L'índex de referència Nikkei del Japó ha avançat un 0,1%, mentre que l'ASX200 d'Austràlia ha perdut un 0,35%, mentre que el Kospi de Corea del Sud ha caigut un 0,2%. Al Sud-est asiàtic, el Taiex de Taiwan ha acabat pla, mentre que els índexs de referència a Singapur (-0,27%) i Indonèsia (-0,27%) van caure lleugerament.

Noticias relacionadas

contador