Cierre de Asia
38.460,08
  • 907,92
  • 2,42%

Els mercats asiàtics han cotitzat amb caigudes aquest divendres, a causa de l'increment de les tensions geopolítiques entre els EUA i l'Iran després dels atacs a dues petroliers a prop de l'Estret d'Ormuz.

El ministre d'Exteriors del Regne Unit, Jeremy Hunt, ha afirmat aquest dijous que Londres treballa sobre el cas que l'Iran està darrere de l'atac contra petroliers al golf d'Oman, tal com ha sostingut l'executiu nord-americà.

Hunt ha recalcat que Londres es pren el que ha passat "extremadament seriosament", i alhora ha indicat que el missatge de les autoritats britàniques a l'Iran és que, "en haver estat involucrat, seria una escalada extremadament imprudent que suposa una amenaça real a les expectatives de pau i estabilitat a la regió".

Iran, per la seva banda, ha rebutjat de forma categòrica les "acusacions infundades" dels Estats Units sobre l'atac contra dos petroliers i ha destacat que els condemna "en els termes més ferms possibles".

A més d'aquestes qüestions, la tensió persisteix als carrers de Hong Kong, on segueixen les protestes per la llei d'extradició xinesa. El Hang Seng encadena tres sessions de pèrdues i ha cedit un altre 0,8% aquest divendres. A la Xina continental, el compost de Xangai cedeix un 1% i la caiguda en el de Shenzhen s'eleva a l'1,8%.

En altres llocs, el Nikkei és un oasi en verd, amb un avanç del 0,4%, mentre els parquets del Pacífic avancen un 0,1% a Austràlia i Nova Zelanda. El Kospi sud-coreà cedeix un 0,37% i al sud-est asiàtic, les borses perden un 0,2% de mitjana.

Noticias relacionadas

contador