cb hong kong

El diari estatal China Daily ha titllat aquest dilluns d'"hipòcrita" l'actitud de la comunitat internacional davant les protestes a Hong Kong i ha destacat que Pequín continuarà recolzant a la cap executiva de la regió, Carrie Lam, tot i les demandes perquè presenti la seva dimissió.

Lam va anunciar dissabte la suspensió de la proposta de llei d'extradició de delinqüents a la Xina després de les històriques protestes de la ciutadania contra el que entenien com una vulneració dels drets fonamentals per la falta de protecció jurídica a la qual s'exposaven els acusats al país asiàtic.

"Després d'estudiar la qüestió durant els últims dos dies, vull anunciar que anem a suspendre temporalment l'esmena", va fer saber Lam durant una roda de premsa recollida pel South China Morning Post.

La mandatària ha volgut ratificar, però, que la suspensió temporal de la proposta no suposa ni de bon tros la seva cancel·lació definitiva.

Per la seva banda, les autoritats xineses han insistit en un editorial de l'esmentat diari en què el seu suport no decaurà "davant la violència al carrer ni davant les intervencions malintencionades de governs estrangers".

"El seu caràcter sancionador és hipòcrita (...) i el seu comportament incita a la il·legalitat", recull el text. "Els disturbis a Hong Kong només consoliden la postura de Pequín cap a Washington", afegeix.

Noticias relacionadas

contador