• El petróleo corrige un 1% y el dólar se aprecia frente al euro
  • Los inversores se preparan para la reunión de la Fed la próxima semana
wall street toro bolsa

Els principals índexs de Wall Street han obert amb pujades properes al mig punt, impulsats pel ral·li de Microsoft i de Morgan Stanley, que es disparen després d'haver presentat resultats trimestrals. Els inversors als Estats Units estan pendents aquesta setmana del Banc Central Europeu (BCE) com a avantsala a la Reserva Federal (Fed), que es reuneix dimecres vinent.

  • 39.512,84
  • -
  • 5.667,24
  • -

Així, el mercat de renda variable tracta d'estendre els guanys dels principals parquets europeus, que cotitzen en l'obertura de Wall Street amb guanys entorn del mig punt per a l'Ibex 35, i de l’1% per al DAX alemany i el CAC 40 francès. Al mercat de matèries primeres, el dòlar s'aprecia lleument enfront de l'euro fins a l'encreuament en 1,0998, mentre que el petroli corregeix un 1% i el barril West Texas, referència als Estats Units, retrocedeix fins als 46 dòlars. En renda fixa, vendes modestes de bons nord-americans a 10 anys, la rendibilitat dels quals s'eleva fins a l'1,573%.


Els inversors no tindran referències macro que valorar, més enllà de l'índex MBA de sol·licituds d'hipoteques que reflecteix una caiguda de l'1,3% en la setmana finalitzada el 15 de juliol enfront de l'augment del 7,2% la setmana anterior. No obstant això, caldrà vigilar el moviment del petroli amb la publicació de les dades d'inventaris de cru. L'expectativa és que s'hagin reduït la setmana passada les reserves de les empreses en 2,1 milions de barrils.


MICROSOFT I MORGAN STANLEY


Entre l'abundant flux de resultats empresarials, destaquen dos aquest dimecres. D'una banda Microsoft, que va publicar xifres ahir a la nit, i de l’altra Morgan Stanley, que ho ha fet abans de l'obertura. En el primer cas, el gegant tecnològic ha informat d'un benefici per acció (BPA) de 0,69 dòlars enfront dels 0,58 dòlars esperats pels analistes. A més, uns ingressos de 20.610 milions de dòlars el segon trimestre de l'any, enfront dels 22.180 milions de dòlars que van obtenir el mateix trimestre de l'any anterior. Les accions de Microsoft es disparen un 5%.


En el segon cas, Morgan Stanley finalitza la ronda de reportis de resultats dels sis grans bancs nord-americans, tots ells havent superat les previsions amb els seus beneficis. L'entitat ha obtingut un benefici per acció (BPA) de 75 centaus, enfront de la dada prevista pel consens d'analistes de 59 centaus. Els ingressos, per la seva banda, aconsegueixen els 8.909 milions de dòlars, superant també la xifra de 8.300 milions esperada pel mercat. Els títols es revaloren un 1% durant l'obertura.

contador