wall-street-cloture-en-baisse
38.085,80
  • -
  • -

Wall Street ha obert la primera sessió de desembre amb un clar rebot, una jornada després que el Dow Jones tanqués el seu millor mes durant les tres últimes dècades. Així, aquest índex avança al voltant d'un 0,5%, mentre l'S&P 500 i el Nasdaq pugen un 1% i un 0,8%, respectivament.

"Tot apunta que el desembre pot acabar el 2020 molt fort", reconeixen els analistes de Fundstrat Global Advisors a la seva última nota als inversors.

El ral·li de les borses s'enquadra en un entorn de rebrots que no acaben de cessar i vacunes que no acaben d'arribar. En aquest sentit, l'últim que se sap és que Pfizer i BioNTech han sol·licitat aquest dimarts la llum verda a Europa per començar a distribuir al més aviat possible la seva candidata contra la COVID-19.

La nota negativa la posa Jerome Powell. El president de la Reserva Federal (Fed), ha comentat que "les perspectives per a l'economia són extraordinàriament incertes i dependran, en gran part, de l'èxit dels esforços per mantenir el virus sota control".

També hi ha un fanalet vermell en l'àmbit empresarial. Les accions de Zoom s'estan desplomant més d'un 13% després d'haver registrat uns ingressos de 1.768,9 milions de dòlars, un 30% més. Tot i que continuen sent xifres astronòmiques per a una companyies que fa a penes un any era desconeguda, els inversors han detectat una lleugera moderació en el creixement dels seus guanys.

Mentrestant, es continuen coneixent dades macroeconòmiques. L'activitat manufacturera es va mantenir pròspera durant el mes passat impulsada pels efectes dòmino en curs de repunt de la pandèmia i certa reposició d'existències.

L'índex de fabricació ISM es va moderar a 57,5 ​​el novembre, i va retrocedir-es d'una lectura màxima de dos anys a l'octubre de 59,3. La producció va seguir creixent a un ritme saludable, les noves comandes van assenyalar una sòlida activitat en curs, els inventaris van augmentar per segon mes consecutiu, mentre que els lliuraments dels proveïdors es van alentir i l'ocupació va tornar a caure en territori de contracció.

A l'altre costat de l'Atlàntic, l'IBEX estrena desembre, a l'alça gràcies als bancs, Repsol i els valors turístics. Finalment, a Àsia les borses han tancat en verd després de les bones dades macro xineses.

Noticias relacionadas

contador