ep el presidente de la fed jerome powell en la rueda de prensa extraordinaria celebrada el 3 de
FED - Archivo

Jerome Powell, president de la Reserva Federal (Fed), ha comentat que "les perspectives per a l'economia són extraordinàriament incertes i dependran, en gran part, de l'èxit dels esforços per mantenir el virus sota control".

"L'augment de nous casos de la COVID-19, tant aquí com a l'estranger, és preocupant i podria deixar un desafiament durant els propers mesos. És poc probable que es produeixi una recuperació econòmica completa fins que les persones estiguin convençudes que és segur tornar a participar en una àmplia gamma d'activitats", ha afegit durant el discurs que pronunciarà aquest dimarts davant el Comitè Bancari del Senat i que ha estat publicat unes hores abans.

En la seva opinió, "les notícies recents sobre el front de les vacunes són molt positives a mitjà termini. Per ara, persisteixen importants desafiaments i incerteses, incloent-hi el moment, la producció i distribució, i l'eficàcia en diferents grups. Segueix sent difícil avaluar el moment i l'abast de les implicacions econòmiques d'aquests esdeveniments amb un cert grau de confiança".

Les seves paraules no tenen "impacte pràctic rellevant", segons els analistes de Bankinter, perquè "Powell no aporta res de nou i ho fia tot a la disponibilitat efectiva d'una vacuna".

Noticias relacionadas

contador