ubscbgrande

"La renda variable nord-americana començarà a rendir menys que altres mercats en algun moment de l'any que ve", i per això convé reduir al màxim la presència de la borsa nord-americana a les carteres. Aquest és un dels consells d'inversió que els experts d'UBS han llançat de cara a 2021, any per al qual recomanen també ampliar l'exposició en el 5G, en tractar-se d'un dels 'grans temes' que dominaran l'operativa.

"Els inversors han de preparar-se per l'any que s'acosta assegurant-se de no estar sobreexposats en accions nord-americanes", afirmen els estrategs del banc suís, que recomanen "considerar la implementació de cobertures enfront de l'exposició a renda variable dels EUA i diversificar en mercats i sectors que tinguin el potencial de recuperar-se "de la crisi provocada per la pandèmia de la COVID-19.

La seva previsió és que la recuperació dels beneficis empresarials després del coronavirus "serà més forta als mercats de la zona euro i del Regne Unit", per la qual cosa és millor invertir en renda variable d'aquestes regions. Però no només això, ja que com diuen aquests analistes, els inversors poden mantenir l'exposició en el creixement estructural "buscant empreses fora dels Estats Units, sobretot a Àsia, que estiguin exposades a tendències clau a llarg termini".

I és que "les valoracions són més favorables als mercats emergents, i Àsia continua tenint una combinació de valoracions raonables, beneficis sòlids i creixement estructural". Però, en quines accions invertir? Molt senzill. Segons UBS, a mesura que l'economia torni a la normalitat "alguns dels valors endarrerits el 2020 despuntaran el 2021". Segons la seva opinió, "les àrees amb més potencial de recuperació són la mitjana capitalització nord-americana, les empreses de petita i mitjana capitalització de la UE, determinats valors financers i d'energia i els sectors industrial i de consum cíclic".

En canvi, diuen els experts del banc que "preveiem que el creixement dels beneficis i el rendiment de les empreses globals de béns de consum bàsic quedin endarrerits el 2021, mentre que alguns dels principals beneficiaris de la tendència dels consumidors a romandre en casa també podrien oferir una menor rendibilitat relativa a mesura que es normalitzin les condicions".

La seva aposta davant aquest panorama és clara: cal "buscar guanyadors a llarg termini". "És important que els inversors complementin l'exposició cíclica amb exposició al creixement estructural", afirmen els analistes d'UBS, tot i que alerten que "els sectors que encapçalen el camí durant una dècada rarament continuen fent-ho durant la següent".

"Pensem que la 'dècada de transformació' tindrà més a veure amb els sectors transformats per la tecnologia que amb el mateix sector tecnològic", de manera que entre els 'grans temes' que dominaran els mercats el 2021 inclouen el 5G, la tecnologia financera, la tecnologia sanitària i la tecnologia verda.

MASSA TARD PER COMPRAR?

D'altra banda, UBS aborda una de les principals preocupacions dels inversors de cara al nou any. És o no és massa tard per comprar accions després que molts índexs borsaris estiguin superant ja els màxims previs a la pandèmia? Això és el que diu el banc suís: "A nivell tàctic, seguim pensant que hi ha abundants oportunitats tant en valors que es recuperaran com en guanyadors estructurals que poden continuar assolint nous màxims".

Però, remarca, "a nivell estratègic, els inversors haurien de prestar menys atenció al moment correcte per incorporar-se al mercat i més al panorama a llarg termini. Així, en temps d'incertesa, els inversors han d'aprofitar la volatilitat per entrar als mercats".

En assumir un creixement anual dels beneficis del 6%, es pot esperar que els beneficis siguin 5,7 vegades més alts en un horitzó a 30 anys. "Les valoracions dels mercats poden canviar amb el temps, però rarament varien amb un factor de més de 5 vegades", de manera que "a causa de l'elecció entre invertir immediatament o esperar que les accions s'abarateixin, col·locar capital al llarg termini sol ser la millor opció", conclouen.

AIXÍ PROTEGIR-SE DE LES POSSIBLES PÈRDUES

I de quina manera es poden protegir els inversors de les pèrdues? UBS alerta que usar els bons només com a cobertura enfront de les caigudes dels mercats de renda variable "és més car i potencialment menys eficaç que antany, a causa dels baixos rendiments". Per això, diu, els inversors que busquin protecció haurien de considerar un conjunt diversificat d'enfocaments de cobertura.

Això proposen: els inversors poden plantejar reduir la seva assignació general a renda fixa i concentrar-se en una assignació més alta a bons amb venciments més llargs per beneficiar-se de la seva major sensibilitat a les taxes d'interès. També, assenyalen els experts del banc, els inversors haurien de considerar la incorporació d'estratègies dinàmiques d'assignació d'actius, que poden ajustar la seva exposició als actius de risc basant-se en les condicions del mercat.

Així mateix, recomanen afegir estratègies de substitució de renda variable (com solucions estructurades amb protecció davant de pèrdues) per sacrificar cert potencial alcista a canvi d'inversions que donen un perfil de rendibilitat asimètric. I finalment creuen que l'or és "una cobertura atractiva en un context de carteres, sobretot en un entorn de taxes d'interès baixes".

Noticias relacionadas

contador