joe-biden-a-rencontre-des-proches-de-george-floyd 20201117081343

Arizona i Wisconsin també són demòcrates. Els dos estats han certificat la victòria de Joe Biden, que amplia el seu avantatge sobre Donald Trump, al qual deixa cada vegada menys opcions per tirar endavant la seva ofensiva judicial que intenti revertir el resultat de les eleccions.

Els recomptes de vots a hores d'ara, més enllà de ser mer tràmit, s'han convertit en un esdeveniment envoltat d'expectació entre les acusacions de frau llançades pel president sortint.

El missatge de Trump ha calat entre el seu partit, i diverses enquestes dutes a terme durant les últimes setmanes assenyalen que entre un 70% i un 80% de votants republicans segueix sense creure que Biden hagi guanyat les eleccions de manera legal. D'això s'han encarregat el propi Trump, el seu entorn i un equip legal al càrrec de Rudy Giuliani.

"Per què s'afanya a posar un demòcrata en el càrrec, especialment quan s'estan revelant tantes coses horribles sobre el frau electoral?", s'ha preguntat Trump després de conèixer els resultats a Wisconsin i Arizona, i sense aportar cap prova del frau que està denunciant.

Més enllà de polèmiques i acusacions, la veritat és que Biden ha guanyat àmpliament les eleccions a l'espera que es certifiquin els resultats als 50 estats que integren el país.

Noticias relacionadas

contador