wall-street-ouvre-en-hausse 20200821111638

Wall Street cotitza aquest dimarts amb signe mixt, a l'espera de la compareixença del president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell. A més, les principals borses estatunidenques continuen monitorant de prop l'estat de salut de Donald Trump. El mandatari nord-americà ha abandonat l'hospital durant la nit del dilluns afirmant trobar-se "millor que fa 20 anys".

  • 37.794,23
  • -

Els inversors estan molt pendents de Powell, que es dirigirà a la Association of Business Economists per reclamar al Congrés una nova ronda d'estímuls que allunyi a l'economia de l'estancament.

Mentrestant, les negociacions entre republicans i demòcrates continuen. Aquest dilluns, la presidenta de la Cambra dels Representants, Nancy Pelosi, va tornar a reunir-se amb el secretari del Tresor, Steven Mnuchin, sent incapaços d'arribar a un acord.

Els demòcrates segueixen enrocats en els 2,2 bilions de dòlars davant uns republicans poc disposats a gratar-se la butxaca i oferint un paquet d'uns 1,5 bilions de dòlars per a evitar que la primera economia del món torni a refredar-se. Chris Ailman, de CalSTRS, ha reconegut davant la CNBC que "necessitem estímuls perquè, al cap i a la fi, estem davant una crisi sanitària i està lluny d'acabar-se".

ALTRES MERCATS

En el mercat de matèries primeres, el barril West Texas, de referència als Estats Units, cotitza en aquests moments amb una pujada que ronda el 3,5% i supera la barrera dels 40 dòlars. Per part seva, en el mercat de divises, l'euro es revaloritza un 0,14% i es canvia a 1,1799 dòlars. I en el mercat de deute, la rendibilitat del bo estatunidenc a deu anys se situa en el 0,78%.

A l'altre costat de l'Atlàntic, l'Ibex puja recolzat en els seus 'blue xips' i segueix també de prop l'estat de salut del president estatunidenc. Finalment, a l'Àsia les borses han tancat en verd després que el Banc Central d'Austràlia mantingui sense canvis els tipus.

Noticias relacionadas

contador