bolsamadrid valores ibex portada

L'Ibex ha estès les alces de la sessió d'ahir aquest dimarts (+0,9%. 6.898 punts) recolzat en el bon comportament dels 'blue chips'. Meliá ha tancat liderant les pujades amb un avanç del 7,78%, seguida per Santander (+6,23%), IAG (5,80%) i Repsol (4,93%). També ha avançat amb ganes Telefònica (+3,28%) després de disparar-se un 8% a la jornada d'ahir.

  • 10.854,40
  • -2,22%

Donald Trump ha deixat l'hospital, i això tranquil·litza el mercat. La normalitat torna a imposar-se i la falta d'incertesa sempre és bona. La campanya electoral represa la seva marxa. Recordin que aquest dimecres tindrà lloc el debat entre els dos candidats a la vicepresidència dels EUA.

De moment no hi ha notícies sobre el paquet d'estímuls que es vol aprovar a l'altre costat de l'Atlàntic per a pal·liar els efectes de la Covid-19. Les esperances que s'aprovarà aviat, al costat de la millora de Trump, van contribuir a animar les borses aquest dilluns. Diuen els experts que aquest serà el primer assumpte que espera a Donald Trump al despatx oval quan es reincorpori.

Les pressions per tirar endavant el paquet d'estímuls arriben també per part de la Fed. El seu president, Jerome Powell, ha demanat en un comunicat al Congrés treballar "costat per costat" entre la política monetària i la política fiscal "fins que l'economia estigui fora de perill".

En un altre ordre de coses, el Banc de la Reserva d'Austràlia ha mantingut els tipus d'interès sense canvis en el 0,25%, complint les previsions. El banc central prediu que el salt a la taxa de desocupació no serà tan alt com es va pensar inicialment, i està avaluant la possibilitat d'un alleujament addicional respecte al mercat laboral.

A la conferència del partit conservador al Regne Unit, Rishi Sunak, el Canceller d'Hisenda, va prometre trobar maneres de "fer costat a la gent i a les empreses".

L'agenda d'aquest dimarts inclou les compareixences de diversos funcionaris dels bancs centrals. Ha parlat Christine Lagarde, presidenta del BCE, que ha dit que no preveu una recuperació completa fins a finals de 2022 pels rebrots.

Noticias relacionadas

contador