• Facebook serà l'encarregada de retre comptes davant el mercat després del tancament de Wall Street
  • El petroli segueix amb les pujades per una possible prolongació de la retallada de producció
Wall street america US USA signs

Wall Street ha obert amb pujades del 0,4% després que dimarts tanquessin amb pujades moderades, que van permetre al Nasdaq marcar un nou màxim històric als 6.759,66 punts. La reunió de política monetària de la Reserva Federal dels EUA (Fed) i dels resultats de Facebook i de Tesla seran notícies avui. Així mateix, el petroli també marcarà la primera jornada del mes de novembre.

  • 38.239,66
  • -
  • 17.718,30
  • 1,65%

Els inversors estaran atents a la reunió de la Fed, que estarà marcada pel tema de la successió. El president dels EUA, Donald Trump, anunciarà, previsiblement, el successor de Janet Yellen al capdavant de l'organisme monetari aquest dijous. De moment, el favorit és Jerome Powell, actual governador de la Fed i que és considerat pel mercat com el més continuista amb la política monetària liderada per Janet Yellen durant el seu mandat. No obstant això, Trump sempre deixa marge per a la sorpresa i encara tenen opcions l'economista John Taylor, l'exgovernador de la Fed, Kevin Warsh, i fins i tot el seu assessor econòmic, l'ex de Goldman Sachs, Gary Cohn.

El mercat no espera que pugin els tipus d'interès, actualment en el rang de l'1% -1,25%. Això no obstant, segueix en l'aire la possibilitat que el banc central 'premi el gallet' al desembre. La reunió serà a les 19:00 h hora espanyola. No obstant això, serà interessant conèixer els detalls sobre el programa de la Fed per reduir el seu balanç, que ha començat aquest mateix mes d'octubre. El missatge podria afectar el mercat de divises, on l'euro cotitza amb lleus descensos fins als 1,164 dòlars.

Aquest dimecres també serà protagonista Facebook, ja que la xarxa social presentarà els seus comptes trimestrals al tancament del mercat. La companyia de Mark Zuckerberg obtindrà un benefici de 3.800 milions de dòlars, segons el consens d'analistes de FactSet, cosa que representa un 20% més que l'any anterior, però cau un 2,3% respecte al trimestre anterior. Les accions pugen més d'un 1% durant les operacions prèvies a l'obertura.

El missatge podria afectar el mercat de divises, on l'euro cotitza amb lleus descensos fins als 1,164 dòlars

Després del tancament també presentaran els seus comptes Tesla, Kraft Heinz, Qualcomm Shake Shack i Fitbit. Un dels més esperats són els d'Apple, que dimarts va marcar màxims històrics als 169 dòlars, que es publicaran dijous. El mercat fa servir bones previsions després dels comptes presentats per altres gegants tecnològics la setmana passada.

Dimarts, a més, els inversors es van mostrar una mica decebuts pels detalls que es van coneixent sobre l'esperada reforma fiscal. Per exemple, la rebaixa de l'impost de societats del 35% al ​​20% es realitzarà de manera molt progressiva fins el 2022, segons l'esborrany que preparen els republicans i que serà presentat aquest dimecres al Congrés.

En el pla macroeconòmic, aquest dimecres s'ha presentat l'informe nacional d'ocupació d'ADP. El sector privat dels EUA ha creat 235.000 llocs de treball a l'octubre, davant els 200.000 estimats. També es publica el PMI manufacturer dels EUA, l'informe ISM de fabricació. Encara que la dada clau de la setmana serà l'informe d'ocupació d'octubre (divendres), que ha de constatar la recuperació del mercat laboral després de la debilitat mostrada al setembre per l'impacte dels huracans. A més de la creació d'ocupació, l'evolució dels salaris cobrarà especial rellevància, a causa del seu efecte sobre les expectatives d'inflació a llarg termini. El mercat espera la creació de 300.000 llocs de treball i una pujada mensual dels salaris del 0,3%.

Al mercat de matèries primeres, el petroli continua amb el seu camí alcista. Així, el barril de West Texas, referent als EUA, cotitza amb pujades de més de l'1% i se situa al 55 dòlars,a prop dels seus màxims anuals. Per la seva banda, el barril de Brent, de referència a Europa, sí que està en màxims des del mes de juliol de 2015, per sobre dels 61 dòlars.

Noticias relacionadas

contador