• Inditex ha perdut a prop d'un 2% fins als 31,47 euros
  • Tot i el dia festiu en molts països, hi ha referències importants com la reunió de la Fed
cbibex35 bolsa

L'IBEX 35 ha tancat en negatiu. Si bé el selectiu ha començat la primera sessió de novembre amb alces que ha anat reduint al llarg del matí, l'índex s'ha capgirat gairebé al tancament de la sessió i ha perdut un 0,16%, fins als 10.506 punts. Inditex, un dels grans valors, que ha caigut a prop d'un 2%, ha acabat amb la 'ratxa' del selectiu, que va acabar el mes d'octubre amb un acumulat positiu de l'1,3%. La jornada estarà marcada per ser festiva, cosa que podria reduir el volum negociat, encara que les borses operaran amb normalitat. De fet, els inversors tenen avui referències econòmiques rellevants. La més important és la reunió de la Reserva Federal (Fed).

  • 11.158,10
  • 0,05%

El selectiu suma més d'un 3% en dues sessions, després de l'aplicació de l'article 155 i malgrat que divendres al Parlament va votar a favor de la declaració unilateral d'independència (DUI). No obstant això, les turbulències semblen dissipar-se. Aquest dimarts, després del tancament, S&P va emetre un comunicat al qual va descartar que l’'avaluació' d'Espanya pogués veure afectat per Catalunya, tot i que Fitch sí que va advertir de riscos dilluns.

Tècnicament, l'IBEX 35 ha enviat aquesta setmana "el primer senyal de fortalesa en molt de temps", assenyala José María Rodríguez, analista de 'Bolsamanía'. El selectiu ha superat l'entorn dels 10.410-10.420 punts, que eren els màxims de setembre i els màxims de dijous passat, de manera que "l'índex marca un primer màxim creixent i, a més, 'treu cap' també per sobre de la part alta, per definició resistència, del canal baixista", afegeix.

Aquest dimecres, els valors acereros han tirat del selectiu. ArcelorMittal i Acerinox han avançat un 2,9% i un 2,5% respectivament. Encara que les pèrdues de Red Eléctrica, que s'ha desplomat un 3,7% després que Berenberg hagi retallat la seva recomanació, o les d'Inditex, que ha caigut un 1,95% fins als 31,47 euros han acabat llastant el selectiu. A més, altres valors com Enagas (-1,52%), Bankinter (-1,43%), Merlín (-1,24) o Bankia (-1,17%) també han acabat la sessió en negatiu.

Entre els principals índexs europeus, destaquen els guanys del DAX alemany, que ha pujat un 1,9%, després de romandre tancada aquest dimarts per festiu. A París el CAC també ha acabat amb alces del 0,3%, mentre el PSI portuguès ha registrat una caiguda del 0,6%.

La temporada de resultats té una treva aquest dimecres. Per ara, ja han publicat les seves xifres la banca, amb un increment interanual del benefici acumulat entre gener i setembre del 16% fins als 11.800 milions. També companyies importants com Telefónica, que va millorar el seu benefici net un 9,6% fins als 839 milions durant el mateix període.

Tot i ser un dia festiu, els inversors compten amb multitud de referències. Al Regne Unit s'ha publicat el PMI manufacturer de Markit, que s'ha situat als 56,3 punts, per sobre de la xifra del mes anterior i del previst. El mateix indicador es coneixerà als Estats Units abans de l'obertura de Wall Street, igual que l'informe ADP sobre els llocs de treball generats al sector privat, considerat l'avantsala de l'informe d'ocupació que es coneixerà divendres. Els índexs nord-americans cotitzen a aquesta hora en signe mixt abans de la cita amb la Reserva Federal.

Tot i que la cita més important arribarà amb el mercat europeu tancat i a falta de dues hores perquè tanqui la sessió (19.00 hora espanyola) amb la reunió de la Fed. El mercat no espera canvis en els tipus d'interès, que romanen entre l’1% i l'1,25%. Encara que segueix a l'aire la possibilitat que el banc central presidit per Janet Yellen 'premi el gallet' al desembre.

El missatge podria afectar el mercat de divises, on l'euro cotitza amb lleus descensos fins als 1,162 dòlars. Per la seva banda, el petroli es mou amb guanys superiors al mig punt percentual que porten el Brent, referència a Europa, per sobre dels 60 dòlars.

Noticias relacionadas

contador