• Els inversors també estan pendents de les reformes de Trump
  • El president dels EUA ha anunciat que vol abordar primer la reforma sanitària abans de la nova política d'impostos
  • El preu del petroli puja lleugerament i se situa a prop dels 54 dòlars
secretario de estado tillerson

Els futurs de Wall Street tornen a anticipar moderades caigudes, després que la jornada, la borsa de Nova York, tanqués en negatiu. Els inversors estaran atents a la reunió del secretari de l’Estat dels EUA, Rex Tillerson, amb el seu homòleg rus. També digereixen les paraules de Trump sobre les noves polítiques que va a implantar.

  • 38.386,09
  • -
  • 17.782,72
  • 0,36%
  • 5.607,68
  • -

Rex Tillerson ja és a Moscou i no es descarta fins i tot que acabi tenint una trobada amb Vladimir Putin. Els analistes polítics parlen d'un viatge de Tillerson al pitjor moment de les relacions entre Rússia i els Estats Units a causa de la tensió per Síria. El secretari de l’Estat nord-americà vol que Vladimir Putin es posicioni (o amb Síria o amb els aliats dels Estats Units) i el mandatari rus segueix obstinat que tot és una estratègia dels Estats Units per controlar la zona.

Enmig de tot això, el president dels Estats Units, Donald Trump, ha parlat en una entrevista amb Fox Business en la qual ha assegurat que vol abordar la reforma de salut abans d'implementar la nova política d'impostos. "He de fer cura de la salut en primer lloc, vull fer-ho primer, fer-ho realment bé", ha apuntat Trump.

A més, el president dels EUA ha qualificat al-Assad com un "animal", però anuncia que no es van a ficar a Síria. No obstant això, ha explicat els motius de la seva intervenció divendres passat: "Quan veig gent que utilitza horribles, horribles armes químiques i veig nens macos morint als braços dels seus pares o veig nens panteixant per la seva vida, quan veig això, vaig cridar immediatament al (cap del Pentàgon,) general (James) Mattis". La conseqüència d'aquesta decisió va ser un bombardeig a un aeròdrom proper a la ciutat d'Homs des del qual suposadament el Govern d’al-Assad havia llançat un atac amb armes químiques en el qual van morir unes 80 persones.

En un plànol més macroeconòmic, els preus d'importació van registrar la seva major caiguda en set mesos al març i han caigut un 0,2 per cent. Els preus d'exportació, per la seva banda, van augmentar un 0,2% el mes passat.

D'altra banda, a l'àmbit empresarial, Delta Airlines ha publicat els seus resultats trimestrals i ha informat que els seus guanys han caigut un 36,3%, però els resultats han estat millor de l'esperat, ja que la mitjana d'ingressos ha augmentat entre un 1 i un 3%. Les accions de l'aerolínia pugen gairebé un 3% al pre market. La temporada de resultats donarà el tret de sortida aquest dijous amb JP Morgan, Citigroup i Wells Fargo com a protagonistes.

Al mercat de matèries primeres, el preu del petroli puja un 0,49% fins als 53,66 dòlars en el cas del West Texas, de referència als EUA i un 0,5% fins als 56,51 en el cas del Brent, referent a Europa. Pel que fa a les divises, l'euro cau en el seu canvi contra el dòlar i es canvia per 1,0603 'bitllets verds'. Finalment, la rendibilitat del bo a 10 anys USA cau lleugerament fins als 2,289%.

Noticias relacionadas

contador