• La divisa nipona rep l'impuls dels operadors que volen cap als actius refugi
  • Les monedes asiàtiques es recuperen mentre la tensió a Corea del Nord baixa un graó
cbyendolar

La gran història que domina el mercat de les divises aquest dimecres és la fugida dels operadors als actius refugi, en part per les tensions geopolítiques entre els EUA, el G7 i Rússia sobre els suports de Moscou al règim sirià. I en part, també, per la proximitat de les vacances de Setmana Santa. El ien ha aconseguit màxims de cinc mesos contra el dòlar i l'euro, mentre la ‘moneda única’ ha aprofitat certa fluixesa a les compres al ‘bitllet verd’ per consolidar la seva remuntada des del suport dels 1,0580 dòlars.

La pujada de l'euro fins a un màxim setmanal als 1,0630 dòlars ha canviat el panorama de la divisa als gràfics de curt termini, que apunten a divergències alcistes que podrien conduir la divisa compartida fins als 1,0650 - 1,0660 dòlars, segons indica Jim Langlands, analista de FX Charts. “L'euro/dòlar s'ha vist beneficiat per la fortalesa de les dades econòmiques, els comentaris poc encoratjadors de la presidenta de la Reserva Federal dels EUA (Fed), Janet Yellen, del dilluns passat i la cobertura dels inversors abans del descans vacacional”, assegura l'expert.

La divisa nipona rep l'impuls dels operadors que volen cap als actius refugi

La lliura també li guanya la partida al dòlar i opera al voltant dels 1,2450 dòlars. La divisa ha rebut impuls alcista de les últimes dades de la inflació que es manté en màxims de set mesos per segon mes consecutiu, al 2,3%. El focus dels inversors vira aquest dimecres les dades del mercat laboral dels últims tres mesos que s'esperen que mostri que la taxa de desocupació segueix sense canvis al 4,7% i en la compareixença del governador del Banc d'Anglaterra, Mark Carney.

El ien, per la seva banda, manté la majoria dels guanys registrats durant la matinada passada. La divisa nipona ha aconseguit preus no vists des del 17 de novembre del 2016 contra el dòlar dels EUA, fins a un rècord a l'entorn dels 109,500 unitats per cada ‘bitllet verd’ que és el millor canvi també del dòlar/ien des del començament de l’any. La situació es repeteix contra l'euro, davant el qual la divisa nipona també ha escalat fins a nivells que no aconseguia des del mes de novembre passat i ha mostrat similar comportament contra la lliura, s’ha apreciat fins al seu millor preu des del 16 de gener.

LES DIVISES ASIÀTIQUES ES RECUPEREN

La gran majoria de les divises del continent asiàtic han aprofitat certa rebaixa a les tensions a Corea del Nord per recuperar alguna cosa del terreny perdut i també s'han beneficiat de la reculada del ‘bitllet verd’. El won coreà deixa la seva primera sessió de guanys després de devaluar-se durant sis dies consecutius. Analistes de Mizuho alerten que el won podria ser una bona oportunitat de compra durant els propers dies, si es conforma que la situació política s'estabilitza. Aposten també, en declaracions a Reuters, que els mercats no es posaran agressivament curts a la moneda sud-coreana.

D'altra banda, el baht de Tailàndia i el dòlar de Singapur s'han vist recolzats per les pujades del ien durant les passades sessions i també es llancen contra el dòlar. La nota negativa la deixa el iuan, que s'ha depreciat un 0,1%, enmig de les tensions entre les autoritats financeres del país i els bancs estatals, mentre tracten de mantenir el creixement econòmic estable. Segons informa 'Reuters', el regulador bancari del gegant asiàtic ha advertit les entitats financeres que duguin a terme inspeccions per determinar si estan deixant de reportar préstecs no rendibles.

Noticias relacionadas

contador