• La situació a Europa també preocupa amb les eleccions de França cada vegada més a prop
lingotes oro

L'or va viure una sessió de pujades aquest dimarts i segueix sumant posicions aquest dimecres (+0,17% a dalt. 1.255,70 dòlars) enmig d'un context marcat per les tensions polítiques que afavoreixen la cerca d'actius refugi per part dels inversors. Els futurs del metall preciós van sumar un 1,6% durant la sessió i van portar l'or a acumular, en el conjunt de 2017, unes pujades del 10%.

Els futurs de l'or també van superar el seu preu mitjana dels últims 200 dies (mitjana de 200 sessions), una mesura d'anàlisi tècnica comuna utilitzada pels analistes per determinar la tendència.

Els inversors estan preocupats i això es nota en el transvasament dels capitals cap als actius refugi. Dijous passat, els Estats Units va llançar un atac aeri contra objectius a Síria i aquest ha estat el detonant que ha desencadenat a la complicada situació actual entre la primera potència econòmica mundial i Rússia. El secretari de l’Estat nord-americà, Rex Tillerson, és a Moscou -el viatge s'havia programat abans que es produís aquesta situació de tensió- i podria reunir-se amb el president rus. Tillerson ha demanat a Rússia que es decanti, o es posiciona al costat de Síria o al costat dels aliats nord-americans.

Dimarts, el president rus Vladimir Putin va afirmar que els Estats Units està preparant vagues a la regió de Damasc amb l'objectiu de culpar el president sirià, Baixar al-Assad. Putin, que no en va mostrar cap prova, va dir que els Estats Units planejava "plantar alguna substància i acusar les autoritats sirianes d'usar armes químiques", informa CNBC.

Per la seva banda, el president dels Estats Units, Donald Trump, ha concedit una entrevista a la cadena Fox en la qual qualifica el president sirià d’"animal" i recalca que el seu país no té intenció d'entrar a Síria.

Noticias relacionadas

contador