• D'altra banda, Eric Trump, fill del president s'ha mostrat "segur" que la seva germana Ivanka va influir en la decisió

Donald Trump ara fa un pas enrere. El president dels Estats Units ha anunciat que no té intenció d’enviar tropes a Síria per combatre Baixar al-Assad, després d'ordenar l'ofensiva del divendres passat contra la base de Jan Xeijun. "No anem a ficar-nos a Síria", va afirmar Trump durant una entrevista amb Fox Business que s'emetrà aquest dimecres però de la qual s'han avançat alguns fragments.

El president dels EUA va voler explicar els motius de la seva intervenció divendres passat: "Quan veig gent que utilitza horribles, horribles armes químiques i veig nens macos morint als braços dels seus pares o veig nens panteixant per la seva vida, quan veig això, vaig cridar immediatament al (cap del Pentàgon,) general (James) Mattis". La conseqüència d'aquesta decisió va ser un bombardeig en un aeròdrom proper a la ciutat d'Homs des del qual suposadament el Govern d’al-Assad havia llançat un atac amb armes químiques en el qual van morir unes 80 persones..

AL-ASSAD ÉS "UN ANIMAL"

Trump va definir al-Assad com un "animal" i va dir que el president rus, Vladimir Putin, està recolzant "a una persona veritablement malvada", en referència al líder sirià. Durant la seva entrevista amb Fox Business, el president es justifica matisant que "el que vaig fer jo s’hauria d'haver fet fa molt temps el Govern d'Obama. Crec que Síria estaria ara molt millor". L'actual president dels Estats Units sempre va mantenir la postura que el seu antecessor, Barack Obama, no havia d'intervenir a Síria.

Des de l'administració Trump s'ha reclamat en diverses ocasions la dimissió d'Al Assad en el seu càrrec. En l'avançament de Fox Business, no realitza cap declaració en aquest sentit encara que sí, ho denuncia. El portaveu de la Casa Blanca, Sean Spicer, va criticar dimarts passat el suposat ús de gasos tòxics per part del règim de Baixar al-Assad i va assegurar que "ni tan sols Hitler es va rebaixar a usar armes químiques", en una polèmica comparació que després ha tractat d'esmenar.

IVANKA VA PODER INFLUIR A LA DECISIÓ

Eric Trump, fill del president dels Estats Units, Donald Trump, s'ha mostrat aquest dimarts "segur" que la seva germana Ivanka va influir el mandatari perquè autoritzés l'atac executat el 7 d'abril contra una base militar a Síria, segons recull Europa Press.

Ivanka és mare de tres fills i hi té influència. Estic segur que va dir: 'Escolta, aquest assumpte és horrible'", ha dit Eric Trump, durant una entrevista concedida al diari britànica 'The Telegraph'.

Noticias relacionadas

contador