le-senat-confirme-la-nomination-de-powell-a-la-tete-de-la-fed

Wall Street registra lleugers guanys del 0,1% mentre el mercat espera la decisió de la Fed, que va iniciar la seva reunió ahir i anunciarà avui una nova alça dels tipus d'interès.

  • 38.884,26
  • -

El comunicat sobre política monetària es publicarà a les 20.00 hora espanyola i el mercat anticipa la tercera pujada dels interessos de 2018 i de l''era Powell'.

Els inversors també esperen que la Fed deixi la porta oberta a una nova pujada el desembre. "Esperem una nova pujada abans del tancament de l'exercici. La majoria dels membres de la Fed secunden aquesta quarta pujada i el mercat li atorga una possibilitat propera al 80%", afirma Juan Ramón Casanovas, gestor de Bank Degroof Petercam Spain.

"Creiem que el canvi més notable" al comunicat de la Fed "serà modificar la referència que la política sigui 'acomodatícia'. Sobre aquest tema en particular podria descriure la situació actual com ‘una cosa' acomodatícia o similar, amb l'objectiu de deixar caure el terme més endavant aquest any", assenyala François Rimeu, expert de la Française.

"Aquest entorn de pujada de tipus ha provocat que, de forma sigil·losa, les rendibilitats s'hagin incrementat al llarg de tota la corba de tipus nord-americà, amb la del 10 anys situant-se a prop del 3,1%, molt per sobre del 3% que fins fa uns mesos molts inversors veien com un nivell psicològic que, en ser traspassat, provocaria tensions als mercats de renda variable", destaquen des de Link Securities.

TENSIONS COMERCIALS

Per la seva banda, les tensions comercials van tornar a estar presents aquest dimarts al discurs de Trump davant l'ONU, durant el qual va afirmar que els EUA no patiria ja "aquest abús" comercial i que actuaria en l’"interès nacional" quan sentís que estigui sent enganyat.

Al mercat de matèries primeres, el petroli corregeix lleugerament després del seu ral·li de les últimes jornades. El barril de West Texas, referència als EUA, cau un 0,24% fins als 72,11 dòlars. Pel que fa a l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli), Trump va afirmar durant el seu discurs que l’organització estava "estafant" a la resta del món i aprofitant-se per elevar els preus del cru.

ÀSIA TANCA EN VERD I EUROPA COTITZA AMB SIGNE MIXT

El Vell Continent cotitza amb signe mixt en els seus cinc principals índexs (IBEX +0,22%, CAC 40 +0,31%, DAX 30 -0,18%, FTSE 100 +0,06% i PSI 20 +0,07%). En el cas del selectiu espanyol, l'IBEX espera a la Fed tranquil i cotitzant pla. Per la seva banda, el mercat de divises l'euro es deprecia un 0,18% respecte al dòlar, fins als 1,1745.

A les borses asiàtiques, el verd ha predominat tot i l'ultimàtum de Trump davant l'ONU. El Nikkei 225 ha tancat amb pujades del 0,15% malgrat les seves pèrdues a l'inici de la sessió. El Topix, per la seva banda, ho ha fet amb una caiguda del 0,48%.

Per la seva banda, l’ASX 200 ha tancat en verd (+0,11%) gràcies a l'impuls de Río Tinto i BHP Billiton. A la Xina continental, l'índex Hang Seng ha acabat pujant amb força (+1,6%), mentre que els compostos de Xangai i Shenzhen han tancat en verd amb repunts de l’1,2% i el 0,7%, respectivament. Finalment, la borsa sud-coreana ha estat tancada per una festivitat nacional.

Noticias relacionadas

contador