trump-va-proposer-de-taxer-200-milliards-de-dollars-de-produits-chinois-a-25

El petroli corregeix aquest dimecres després del seu ral·li de les últimes jornades. Els preus del cru segueixen, però, als màxims de fa 4 anys tot i les queixes de Trump. I, precisament, la clau perquè l'or negre deixi de pujar està en el president dels EUA, segons el ministre del petroli iranià.

El barril de West Texas, referència als EUA, cedeix un 0,32% fins als 72,05 dòlars. Per la seva banda, el Brent, referència a Europa, cau un 0,37% fins als 81,57 dòlars per barril.

L'Administració Trump assegura que deixaran el mercat "ben proveït"

"El senyor Trump està intentant reduir seriosament les exportacions de petroli de l'Iran i garantir que el preu del cru no pugi, però no poden ser les dues coses al mateix temps", ha afirmat Bijan Zanganeh a l'agència de notícies iraniana ISNA.

"Si vol que el preu del petroli deixi de pujar i el mercat romangui estable, ha de detenir la seva injustificada interferència a l'Orient Mitjà i deixar de ser un obstacle per a la producció i exportació del petroli de l'Iran", ha conclòs Zanganeh.

Per la seva banda, l'enviat especial de Washington a l'Iran, Brian Hook, va afirmar davant l'ONU: "Assegurarem que tenim un mercat de petroli ben proveït abans de les nostres sancions", en referència a les quals imposarà els EUA a l'Iran el 4 de novembre.

GOLDMAN DIU 'NO' ALS 100 DÒLARS DEL CRU

Goldman Sachs afirma que l'increment de la producció de petroli d'altres països compensarà les menors exportacions de cru iranià. És a dir, que l'or negre necessitaria un altre catalitzador per anar-se'n fins a les tres xifres, perquè la companyia confia que l'OPEP i Rússia facin un pas endavant.

Per la seva banda, creix l'especulació que gira entorn de la possibilitat que Trump autoritzi el llançament d'una reserva estratègica de petroli per proveir més al mercat i aconseguir refredar els preus.

Noticias relacionadas

contador